Aqualand Deva (pagina oficiala) ne-a gazduit de multe ori pana acum dar cu precadere iarna, cand optiunile de baie sunt limitate. De fiecare data a fost o experienta placuta mai ales ca nu am avut ghinionul aglomeratiei sau al altor probleme ce tin de securitate, curatenie etc.

Aqualand Deva - view

Cladirea noua troneaza langa stadionul Cetate si te indeamna sa-i treci pragul.

La etaj, in afara restaurantului mai exista cabinele de sauna, sala de fitness, cabinele de masaj si scarile pentru urcarea in toboganul cel mare.

Aqualand Deva - sauna

La parter, exista punctul de incasare, unde pentru o taxa de 25 lei pentru 3 ore sau 45 pentru o zi, ti se inmaneaza o bratara-ceas, care-ti permite accesul in bazin si un dulapior in vestiar.

Aqualand Deva - pools

Si, in fine, am ajuns si in complex. Am vazut un afis cu temperaturile apei din bazine, un detaliu important, asa ca vi-l redau si voua :

– Bazin copii : 33 – 35 º C;

– Bazin adolescenti : 32 – 34 º C;

– Bazin relaxare : 32 – 33 º C;

– Bazin valuri : 31 – 33 º C;

– Bazin aventura : 32 – 33 º C;

– Bazine jacuzzi : 33 – 35 º C;

Aqualand Deva - kids pool

Dupa cum se vede si mai sus, complexul are vreo 6 bazine si bazinute, mai mari (cel cu valuri) si mai mici (celebrele jacuzzi),  cu 2 tobogane mici, in bazinele pentru cei mici si unul mare, pentru care trebuie sa urci la etaj si care are iesire prin perete, in afara complexului, dupa care revine aproape de intrarea in bazin.

Aqualand Deva - kids pool1

Sunt si ciuperci cu revarsare de apa, dusuri acvatice, cu un jet de apa puternic, dar bazinul cu valuri, cu adancire treptata, este atractia complexului.

Una peste alta, poti face o balaceala buna la Aqualand Deva, in apa calda, chiar si in decembrie desi nu este la fel de spectaculos ca si Nymphaea (vezi impresiii aici) sau Debrecen (vezi impresii aici). Copiii, mai ales cei mici, se simt bine deoarece la primele ore ale diminetii nu e deloc aglomerat si se pot juca in voie.