Arieseni, Sovata si Bucin reprezinta cateva destinatii la indemana avand in vedere distanta rezonabila fata de Cluj.

Pentru ca iarna e frumos sa stai in natura si copii adora sporturile de iarna, cum am putea scapa prilejul de a merge la zapada.

Am fost si mergem in diferite locatii chiar daca nu suntem mari skiori, dar pretextul de a merge la sanius, de a face un om de zapada sau pur si simplu de a sta in natura e suficient de bun.

Arieseni, Sovata si Bucin - snow

Sovata (pagina oficiala) este una din destinatiile in care am fost destul de des pentru ca sunt cabane foarte frumoase, bine intretinute si usor de inchiriat. Plus ca, de obicei stratul de zapada e bun atat pentru ski cat si pentru plimbari sau batai cu bulgari.

 

Arieseni, Sovata si Bucin - christmas tree Arieseni, Sovata si Bucin - winter

De Arieseni ne leaga amintiri multe, atat vara cat si iarna, dar mai ales procesul de initiere al copiilor in tainele ski-ului.

Arieseni, Sovata si Bucin - ski lessons Arieseni, Sovata si Bucin - ski monitor Arieseni, Sovata si Bucin - learning to ski

 

Monitorii nu au avut o misiune usoara dar roadele au inceput sa se vada repede pentru ca vazandu-i pe micuti coborand singuri pe partie e un sentiment de satisfactie. Dar si de ingrijorare pentru vacantele ce urmeaza 🙂

Arieseni, Sovata si Bucin - vartop Arieseni, Sovata si Bucin - vartop skiing

Si cand nu schiem, ne plimbam printre nameti ca in povesti si cu cat suntem mai mici cu atat e mai complicat. Desi pare o iarna din Austria (vezi impresii aici) zapada si locurile sunt autohtone.

Arieseni, Sovata si Bucin - arieseni winter Arieseni, Sovata si Bucin - arieseni visit

Si toata familia participa la cursele de sanii sau concursul oamenilor de zapada.

Arieseni, Sovata si Bucin - bucin trip Arieseni, Sovata si Bucin - bucin snowmen Arieseni, Sovata si Bucin - bucin winter

Si daca la Arieseni ne-am initiat, la Bucin am pus in practica cunostintele acumulate si am exersat pe o partie usoara si lina. Partia este micuta si ideala pentru incepatori. M-au impresionat unii copii de pana in 10-12 ani ce efectiv faceau slalom pintre cei de pe partie gonind cu viteza si exersandu-si tehnicile.

Arieseni, Sovata si Bucin - bucin skiing Arieseni, Sovata si Bucin - bucin Arieseni, Sovata si Bucin - riri in winter

Asa ca, asteptam urmatorul sezon sa mai adaugam la colectia de fotografii noi momente din zapada. Si de ce nu , sa revenim in Arieseni, Sovata si Bucin.