Berlin (pagina oficialaa fost o destinatie mult asteptata a circuitului pentru ca reprezenta intalnirea cu niste oameni tare dragi noua iar copiii erau extrem de incantati ca se vor distra cateva zile cu Raif.

Amsterdam - circuit

Si pentru ca urma sa stam cateva zile si aveam si ghizi locali, insemna un mic respiro organizatoric.

Cum puteam sa incepem prima zi decat cu un mic dejun traditional turcesc si o vizita la Zoo. Soare afara, cald si o vreme excelenta asa ca intram in parc si incepem aventura.

Berlin - zoo

Si dupa mai bine de o ora de vizitat, cand nu vazusem decat jumatate din gradina zoologica, se porneste de nicaieri o ploaie torentiala de vara incat nici nu am apucat sa ne adapostim ca am fost uzi pana la piele. Inceput memorabil de vizitat Berlinul :)…….dar si o amintire ce dainuie peste ani.

Nu am avut alta optiune decat sa ne intoarcem acasa sa ne schimbam si sa continuam ziua mai tarziu.

Nu puteam rata si unul din simbolurile Berlinului: Poarta Brandenburg. Dupa pozele de rigoare si o mica istorie povestita copiilor, am mers pe jos pana la Catedrala din Berlin (Berliner Dom) trecand pe langa Muzeul de Istorie, Universitatea din Berlin si canalul ce imbie turistii la plimbari cu barca.

Berlin - brandenburg gate Berlin - park Berlin - river

Hotelul ce se vede in imaginea de jos adaposteste un acvariu imens si extrem de interesant.

Berlin - aquarium

Din Alexanderplatz se vedea foarte bine Turnul TV ce poate fi vizitat si ofera o priveliste panoramica excelenta.

Berlin - alexanderplatz Berlin - friends

Intreaga zona intre poarta Brandenburg si Alexanderplatz era un imens santier in care fie se construia ceva sau se restaurau constructii existente.

Mai bine de jumatate din a doua zi am dedicat-o Gardens of the World, un ansamblu extraordinar de frumos in care sunt recreate diferite zone din lume. Multa lume gasea aceasta locatie ca un loc de refugiu pentru relaxare, plimbat sau citit.

Berlin - gardens of the world1 Berlin - gardens of the world

Desi gradinile sunt imense, parca fiecare colt te surprinde cu ceva particular si iti capteza atentia sa il descoperi.

Berlin - gardens of the world2 Berlin - friends Berlin - gardens of the world japan Berlin - flowers

Zidul Berlinului si Checkpoint Charlie sunt iarasi obiective must-do pentru orice vizita in Berlin. Ce ne-a atras atentia era aerul mai sobru al orasului in care lipseau florile de la balcoane, totul fiind “gri” in tonalitate cu sobrietatea germana clasica.

Dar “culorile” au fost date de compania pe care am avut-o si care a facut din Berlin destinatia preferata a copiiilor de pana atunci.

Circuitul nostru european continua cu Olanda (vezi impresii aici si aici) unde aveam sa petrecem alte clipe minunate.