Bratislava a fost primul nosutr popas sin vara lui 2014 ce a insemnat un circuit prin Europa de Vest, primul ca durata si intensitate ce a inclus intreaga familie. Desi Alex avea doar 4 ani, nu doar ca a rezistat cu stoicism dar, la luni bune dupa ce am inceiat excursia povestea despre obiectivele ce l-au atras din orasele vizitate.

Amsterdam - circuit

Pornim din Cluj si avem ca prim popas Bratislava unde ajungem dupa amiaza. Vizitam Bratislava pentru prima data in formula completa, unde aveam sa revenim si in 2017. Iar pentru parinti, era a patra oara cand ajungeam aici dar fiecare vizita a avut farmecul ei.

Dupa ce ne cazam la 5 minute de centrul istoric, mergem sa vizitam Bratislava si principalele obiective.

Bratislava - walking tour map

Biserica albastra ne apare in drumul nostru si e cu adevrat impresionanta. Construita in 1907 in stil art nouveau unguresc, e renumita pentru culoarea sa neobisnuita.

OPEN HOURS: MON-SAT 06:30 – 08:00; 17:30 – 19:30, SUN 07:30 – 12:00; 17:30 – 19:30 (or during a regular mass)
ADDRESS: Bezrucova 2
TICKETS: free entrance
CONNECT: Website

Bratislava - blue church

Imediat poposim in centrul vechi sau Old Town cum e recunoscut de toata lumea si evident ca statuile sunt simbolul orasului.

2013

Bratislava-statues 2013

Pozele sunt facute la aceleasi obiective dar la 3 ani distanta, intre doua din vizitele in capitala Slovaciei.

Bratislava - old town 2017

Am hoinarit pe stradute pana am ajuns la Michael’s gate, fosta poarta de intrare in cetate unde am urcat si in turn ce contine un muzeu extrem de interesant si o priveliste panoramica asupra vechii cetati.

 

2017

Bratislava - michael's gate 2017

Nu puteam rata St. Martin´s Cathedral, cea mai mare si impozanta catedrala din Slovacia unde regina Maria Teresa a fost incoronata.

Bratislava - st martin cathedral

De la catedrala, incepe urcarea spre castel, principalul obiectiv si cel mai vizitat din Bratislava.

2013

Bratislava-castle 2013

 

2017

Bratislava-castle 2017

Privelistea asupra Observatorului UFO si a Dunarii sunt spectaculoase mai ales intr-o zi insorita. UFO ofera o platforma ce poate fi vizitata pentru 7.40 euro / pers.

Bratislava-danube

Daca timpul va permite, o vizita la castelul  Devin accesibil atat cu masina dar si pe Dunare intr-o mini croaziera poate fi pusa pe traseu.

Cum se iese din Orasul Vechi, tramvaiele misuna si o vizita la Slovak Pub va ofera posibilitatea de a gusta mancaruri traditionale slovace ce nu trebuie ratate.

Bratislava-restaurant

Bratislava este un oras ce vibreaza de viata, destul de cosmopolit dar care pastreaza spiritul slovac bine incastrat in elementele moderne de se ridica de la un an la altul.

Circuitul nostru continua cu Praga (vezi impresii aici), un alt oras incantator ce ne-a fascinat.