Si iata-ne ajunsi si in Bruxelles , capitala Belgiei, care ne intampina cu un soare sfios si un trafic lejer pentru o dimineata de weekend. Si ne indreptam spre Grote Markt, in primul rand pentru a o compara cu piata din Anvers (vezi impresii aici)  a carei “surori” este.

Amsterdam - circuit

Dupa cum observati, era un santier in desfasurare asa ca o parte a pietei era putin accesibila. Mergem 10 minute pe jos si ajungem la Manneken Pis, simbolul orasului.

In secolul al XVII-lea, la un moment dat, olandezii au vrut sa dea foc cetatii. Cand au dat foc fitilului, un baietas pierdut, ce ramasese in afara cetatii, a urinat pe fitil, si astfel a ramas celebru.

This image has an empty alt attribute; its file name is Bruxelles-attractions.jpg

O altă legenda spune ca acest copil s-a ratacit de parintii săi. Dupa lungi cautari, tatal sau, un om bogat, l-a gasit in aceasta pozitie.

Si micul dejun belgian trebuia sa includa celebrale waffle cu o bogata selectie de arome:

De aici, luam masina si ne indreptam spre Atomium si Mini Europe , atractii ce ofera un bilet combinat ce costa :

  • Children (6 – 11 yo):                                   €10,40
  • Teens (12 – 18 yo) & students:                  €12,20
  • Adults (19 – 64 yo):                                     €18,60
  • Senior citizens (aged 65 and above):     €14,15

Bruxelles- mini europe tour Bruxelles- mini europe tour1

Mini Europe a fost o incantare atat pentru adulti cat si pentru copii pentru ca simbolizeaza obiective turistice reprezentative fiecarei tari. Micutii alergau si recunoasteau locuri vizitate sau stiute si apasau pe buton pentru a asculta imnul din tara respectiva.

Bucuria lor a fost cu atat mai mare cand au descoperit ca si Romania este prezenta printre tarile din parc, si au ascultat cu mandrie imnul atat de cunoscut 🙂

Bruxelles- mini europe tour2 Bruxelles- atomium

Si pentru ca acel soare timid de dimineata devenise foarte indraznet, am incheiat ziua petrecand cateva ore la aquapark-ul de langa Mini Europe spre deliciul copiilor ce au abuzat de topogane.

Bruxelles- aquapark Bruxelles- aquapark fun

Si iata ca mai incheiem o zi la fel de frumoasa in Bruxelles (detalii aici) ca si precedentele. Oare ce ne va rezerva ziua urmatoare ?