Am ajuns in Ajaccio (Corsica) la pranz, venind de la Barcelona (vezi impresii aici) in croaziera noastra pe Mediterana de Vest, iar portul este la 5 minute departare de principala piata cu Boulevard du Roi Jerome.

Despre corsicani am citit doar lucruri interesante. Napoleon Bonaparte este doar un exemplu care poate creiona tipul lor de personalitate.

Corsica - msc fantasia

Ajaccio este un oras micut dar cochet, cu oameni calzi si primitori. Cel putin asta a fost experienta noastra pe parcursul zilei petrecute pe insula franceza. Istoria si stilul de oras cetate se simte la fiecare pas desi unele elemente moderne si terasele la tot pasul ne amintesc ca suntem intr-o epoca moderna.

Corsica - square

 

Am trecut pe langa catedrala , un alt obiectiv inainte de a ajunge la casa lui Napoleon, acum un muzeu. Le-am povestit copiilor cum Napoleon a marcat istoria si mai ales despre setul lui unic de abilitati transformat in legenda.

Corsica - church Corsica - napoleon house

Casa lui Napoleon – musees-nationaux-malmaison.fr/musee-maisonbonaparte

Sight Details:

  • €7 entrance fee
  • –Mar., Tues.–Sun. 10:30–12:30 and 1:15–4:30; Apr.–Sept., Tues.–Sun. 10:30–12:30 and 1:15–6

Address: Rue St-Charles, Ajaccio, 20000, France

Cum plaja St. Francois Beach  era foarte aproape, am profitat sa facem o baie si sa ne si relaxam aici. Si tot aici, la cativa metri departare am cunoscut o familie de romani rezidenti in Corsica ce ne spuneau ca e prima lor zi de plaja dupa cateva saptamani cu ploi si temperaturi scazute.

Corsica - ajaccio beach

In scurt timp, plaja s-a populat cu inconfundabilele propoape de pe MSC Fantasia, astfel incat nu te simteai deloc stingher printre localnici 🙂

Programul vasului de croaziera pentru Ajaccio a fost cel de mai jos:

Corsica - program

Ajaccio ca oras e micut si cochet dar fara foarte multe optiuni de petrecere a timpului liber pentru cei ce doresc sa scape de rutina. De aceea, explorarea intregii insule poate fi o optiune mai buna pentru un sejur mai indelungat in Corsica.