Cand spui Napoli te gandesti inevitabil la filmele politiste cu Mafia napoletana. Si senzatia data de oras nu e departe de fictiune. Totodata, insula Capri, Pompei sau Vezuviu (detalii aici) sunt atractiile zonei. Venind dinspre Corsica (vezi impresii aici), peisajul este complet diferit dar interesant.

traseu msc fantasiaNapoli - port Napoli - downtown

Odata ajunsi in port, am plecat intr-o plimbare pana la Castel Nuovo, una din atractiile orasului. Sincer m-a frapat mizeria si oamenii dubiosi ce iti trezeau un sentiment de nesiguranta chiar daca te aflai in centrul orasului in mijlocul zilei. Dar cred ca e doar o senzatie si nu o realitate.

Napoli - nuovo castle Napoli - nuovo castle gate

Apoi am hotarat sa vizitam Vezuviu, intr-o excursie organizata de MSC. Orice locatie din traseu poate fi vizitata atat pe cont propriu cat si prin MSC. Diferenta evident consta in cost, unde cele organizate de croaziera sunt semnificativ mai scumpe.

Dupa un drum de aproximativ 45 de minute, plin de curbe ac in care autocarul intra claxonand energic, ajungem la poala muntelui de unde incepe urcusul pe jos.

Caldura sufocanta si panta abrupta recomanda calatoria celor in conditie fizica buna.

Napoli - vesuvio climb Napoli - vesuvio road Napoli - vesuvio golf view

Privelistea in schimb te rasplateste cu o imagine panoramica a golfului Napoli. Craterul fostului vulcan activ spune multe povesti, iar ghidul ne istoriseste momentul eruptiilor si mai ales efectele devastatoare.

Napoli - vesuvio crater

Ghidul ne-a explicat unui gup restrans de vorbitori de engleza istoria vulcanului dar ne-a si aratat o mapa cu poze si imagini reale cu eruptia si momentele premergatoare eruptiei, Evident ca cei mici au fost extrem de fascinati.

Napoli - vesuvio pic

Dupa aproape 4h ne intoarcem pe vas de unde recuperam din caldura zilei racorindu-ne la piscina. Dar si imaginea golfului Napoli ne-a ramas in minte.

Napoli - jacuzzi Napoli - golf

Ne-am promis ca daca drumurile ne vor aduce din nou la Napoli, nu vom rata o excursie peinsula Capri, un alt loc de poveste din regiune.

Napoli - departure Napoli - port1

Programul de pe vasul de croaziera pentru Napoli:

Napoli - program

Ne pare rau ca nu am reusit sa ajungem pe insula Capri, obiectiv ce s-a “duelat” in familie cu excursia la Vezuviu si care a pierdut categoric cu 4-0 la votul membrilor.

Poate cu o proxima ocazie mai ales ca nu departe e Coasta Amalfi, o alta zona superba a Italiei.