Palma de Mallorca a fost primul nostru popas dupa periplul de pe Costa de Azur (vezi impresii aici) din croziera verii 2016 pe Mediterana de Vest. Si peste trei ani, o croaziera ne purta din nou pasii aici spre incantarea familiei.

Portul se gaseste cam la 3 km de centrul orasului motiv pentru care cel mai comod este sa ajungi cu bus #1 care se ia chiar din fata terminalului.

Palma de Mallorca - port viewPalma de Mallorca - port

Bus-ul MSC costa 10 euro pentru acelasi transport spre centru ca termen de comparatie. Desi, si plimbarea pe faleza lunga si lata e placuta daca si temperatura e potrivita.

Ajunsi in centru, nu puteam rata Catedrala La Seu, simbolul orasului si intr-adevar o constructie impresionanta. Copiii se intrebau daca e mai mare si mai frumoasa ca Notre Dame . Cred ca inca nu au transat votul mai ales dupa ce au vazut si Sagrada Familia (vezi impresii aici).

Palma de Mallorca - Seu

Cateva detalii tehnice despre catedrala :

Catedrala La Seu –  catedraldemallorca.org

Address: Plaza Almoina, s/n, 07001 Palma de Mallorca, Islas Baleares, Spain

Hours: Open today · 10:00 AM – 5:15 PM

Sight Details:

  • €6 entrance fee
  • , May, and Oct., weekdays 10–5:15, Sat. 10–2:15; June–Sept., weekdays 10–6:15, Sat. 10–2:15; Nov.–Mar., weekdays 10–3:15, Sat. 10–2:15. Sun. Mass year-round 8:30–1:45 and 6:30–7:45

Palma de Mallorca - Seu1 Palma de Mallorca - Seu by night

Pozitia inalta a catedralei ofera o priveliste frumoasa asupra portului unde navele de croaziera stau ancorate. Localnicii se bucura pentru business-ul generat de fluxul de vizitatori dar nu si de aglomeratia creata.

Palma de Mallorca - port view

Nu am ratat Palatul Regal sau Rambla, surioara celebrei stradute din Barcelona. Dar si o inghetata autohtona  care era intamplator roz pentru fetite 🙂

Palma de Mallorca - Rambla

Palma de Mallorca - la rambla

Si pentru ca timpul ne-a permis iar distanta a fost mica, am dedicat restul zilei plajei Ca’n Pere Antoni , o plaja micuta si cocheta chiar langa faleza orasului. Am descoperit multi “colegi” de croaziera alegand aceasta destinatie.

Palma de Mallorca - beach

Palma de Mallorca a fost interesanta pentru o zi. Pentru ca vasul a plecat la ora 23, s-a putut explora si inceputul vietii de noapte. Dar nu si pentru noi care am lasat ca obiectiv pentru o eventuala revenire in insula.