Plecand de la -15 C  in Cluj la + 20 C a fost o adevarata placere. Am ajuns in Miami (vezi impresii aici) dupa-amiaza , dupa un zbor acceptabil ca durata si o escala in Viena si ne pregateam de  Key West a doua zi . Formalitatile vamale au durat aproape o ora pana sa pot iesi din terminal si sa luam masina inchiriata si sa ne indreptam spre cazare.

 

Key West - plane view Key West - miami airport

Cazarea am luat-o intr-o zona semicetrala tocmai pentru a avea obiectivele in apropriere. Dupa o cina traditionala 🙂 a doua zi am ales sa vizitam Everglades (site oficial), celebra ferma de aligatori ce traiesc atat in libertate cat si in captivitate situata la intrarea in Parcul National Everglades.

Key West - everglades aligator Key West - everglades anaconda

In apropierea fermei se gaseste o inchisoare federala si un mini sat destinat familiilor functionarilor penitenciarului. Probabil ca pozitia strategica descurajeaza intentiile de evadare avand in vedere “vecinii” din spatele zidurilor 🙂

Key West - everglades aligator cage Key West - everglades aligator park

Cireasa de pe tort este plimbarea pe canale cu air-boat unde aligatorii traiesc in libertate iar senzatia tare este data de viteza cu care se circula, zgomotul generat de ambarcatiune si mai ales “spinning-ul” facut de barca pentru o doza maxima de adrenalina.

Key West - everglades airboat Key West - everglades airboat view

Evident ca toata lumea se intreaba ce se va intampla daca cumva “curba” brusca ne va rasturna dar spre fericirea noastra am amanat raspunsul pentru o data viitoare 🙂

Key West - everglades airboat tour Key West - everglades airboat pic

Daca poza de mai sus e doar marketing, cea de mai jos reprezinta un aligator in libertate deranjat de zgomotul airboat-ului si incercand sa isi gaseasca un culcus mai placut.

Key West - everglades wild aligator

Costul pentru un bilet de adult a fost de $27 si a inclus si show-urile ce aveau loc la ore fixe si ce includeau interactiunea cu diferite reptile si pozele de rigoare.

Key West - everglades snake show

Dupa 3-4h petrecute la ferma de aligatori am pornit mai departe spre Key West care nu e atat de spectaculos ca locatie dar drumul in sine pana acolo e adevarata aventura si atractie.

Key West - beach Key West -stop

Am facut cateva popasuri pentru poze, sa alimentam si sa mancam. Uneori soseaua este atat de ingusta incat singura fasie de pamant e reprezentata de bucata de asflat iar oceanul se intinde pe ambele parti.

Key West - bridge Key West - roadKey West - trip

Key West este un oras situat pe o insula omonima din arhipelagul Florida Keys, capitala a comitatului Monroe, statul Florida. Key West este cel mai sudic oras si localitate a Statelor Unite continentale. Pe langa cele 49 de state (exceptie fac doar Hawaii) este unicul oras in care niciodata n-a fost semnalata o temperature sub 0 °C. Orasul este situat la 150 km de Cuba si este legat de uscat printr-un pod cu o lungime de 11 km.

Strada principala a insulei – Duval St. gazduieste cele mai multe restaurante si hoteluri, situate chiar pe malul marii, de 2-3 ori pe saptamana in port ancoreaza navele de croaziera.

Plajele si evident cel mai sudic punct sunt principalele atractii.

Key West - beach1 Key West - beach hotel

Vara, hotelurile si plajele sunt arhipline desi gradul de ocupare este ridicat si in aceasta perioada a anului. Apa era neasteptat de placuta ca temperatura pentru aceasta perioada a anului.

Key West - southernmost point Key West - ocean

 

Desi a fost usor innorat, temepratura era in jur de 20-22 C si apa placuta. Pentru poza cu celebrul punct sudic necesita statul la coada intre multimea de turisti 🙂