In circuitul european din 2014 am avut ca punct de oprire si Legoland Germania (pagina oficiala). Era prima noastra vizita la celebrul parc si avand ambii copii indragostiti de lego, cred ca va puteti imagina ardorea cu care isi doreau sa ajunga aici.

Am ajuns cu o seara inaintea vizitei planificate venind pe Valea Rinului (vezi impresii aici) si am dormit in Ulm iar dimineata la ora 9 parcam in incinta parcului in parcarile special amenajate si dirijate de angajati ce se asigurau ca locurile erau ocupate consecutiv si fara exceptii. Tipic nemtesc.

Legoland Germania - entrance

Desi inca anul scolar nu se incheiase in Germania, inainte cu 30 de minute de ora de deschidere la Legoland Germania era deja o coada de 200m pe cate 4 randuri, dar frumos si civilizat. Aveam bilete cumparate online si ma intrebam daca nu era util sa achizitionez si un pass special ce era valabil ce isi asigura rezervarea unui loc la atractii fara a fi prezent efectiv la coada. Pretul era pe masura si incepea de la 10 euro/pers, 25 euro sau 50 euro/pers pentru cele in care nu asteptai mai mult de 15 minute daca memoria nu ma inseala.

Legoland Germania - attractions Legoland Germania - attractions1

Incercand sa evitam aglomeratia de la Legoland Germania , am mers direct la cea mai cautata atractie: barca ce cobora alert si improsca cu apa spre deliciul copiilor. Am avut sansa la 2 ture consecutive fara prea multa asteptare dar apoi am vazut ca timpul la coada crestea exponential.

 

Apoi, de pe mal si ulterior din barca, ne-am razboit cu apa si am reusit sa ne udam din cap pana in picioare in barca piratilor. Dar, eram pregatiti cu haine de schimb citind inainte de vizita despre ce ne astepta.

Legoland Germania - boat Legoland Germania - water fight

Nu am rata si restul distractiilor potrivite varstei copiilor de atunci dar nici admirarea mini-oraselelor construite integral din lego.

Comparativ cu Legoland Billund (vezi impresii aici), in Germania aglomeratia a fost mult mai mare, timpul mediu de asteptare la atractii fiind de 20-30 de minute dar putand urca chiar la 40 de minute uneori pe cand in Danemarca maximul a fost 15 minute si media undeva la 5 minute.

Daca e sa compar cele 2 parcuri ca si atractii ele sunt cam la fel. Ce difera totusi e rigoarea germana in verificarea varstei si inaltimii copiilor fata de un mic grad de indulgenta nordica pentru lucrurile la limita si unde 1-2 cm in minus nu erau un blocker.

La sfarsitul zilei, doborati de oboseala si caldura dar incarcati cu o experienta incredibila pornim spre cazare si urmatorul obiectiv de pe traseu.

See you next time Legoland !