Continuam periplul nostru californian si hotaram sa vizitam Santa Cruz si Monterey, situate la o distanta relativ mica de San Francisco. Cei 60 km dintre Mountain View  (vezi impresii aici) si Santa Cruz ii petrecem in mai putin de 1h asa ca ajungem in micutul oras de pe coasta la primele ore ale diminetii.

Monterey - downtown

Santa Cruz e un orasel mic dar frecventat de surferi, motiv pentru care exista multe magazine de profil. Lasam masina in centru si ne indreptam spre cea mai cunoscuta zona a orasului: Beach Boardwalk.

Monterey - boardwalk

Monterey - boardwalk1

Beach Boardwalk e un imens parc de distractii situat pe plaja cu o multime de atractii in care poti petrece lejer o zi intreaga daca nu cumva si mai mult. Site-ul oficial ofera toate detaliile precum si costurile aferente pentru ca in California nimic nu e gratis 🙂

Monterey - boardwalk 2

Monterey - boardwalk beach

Desigur ca pentru cei care nu doresc sa experimenteze senzatii tari, plaja larga si cu nisip fin ofera o alternativa extrem de placuta. La fel ca si restaurantele de pe faleza care se intrec in oferte si incearca sa atraga cat mai multi clienti.

Monterey - boardwalk beach1

Monterey - boardwalk3

Dupa o jumatate de zi petrecuta aici, pornim mai departe spre Monterey, unde ajungem dupa aproaximativ o ora.

Monterey - parking

Monterey - cannery row

Vechiul oras pescaresc Monterey ramane cea mai mare atractie a peninsulei datorita Festivalului de Jazz de la Monterey, un spectacol ce dureaza trei nopti si care atrage peste 500 de mari clasici din intreaga lume, fiind cel mai vechi festival de jazz din US.

Monterey - bus

Monterey - view

 

Odata renumit pentru vanatorii de balene si sardine, Monterey a fost prima  capitala a Californiei si detine mai mult de patruzeci de cladiri construite  inainte de 1850. O mare atractie a regiunii este Monterey Bay Aquarium; un magic „ocean interior” care insumeaza peste 700 de specii de animale marine din  Monterey Bay, inclusiv peste, vidre de mare, rechini, pinguini dar si fermecatoarele meduze.

Monterey - cannery row1

Monterey - shops

 

Drumul principal. Cannery Row, este intesat de magazine de suveniruri, restaurante si evident de turisti cautand cadrul perfect.

Dupa o plimbare pe acest bulevard, mergem sa vizitam principalul motiv pentru care am ales aceasta destinatie: 17 Mile Drive.

Monterey - 17 mile drive

Monterey - 17 mile drive beach

Platim 10$ taxa de intrare si parca intram intr-o alta lume: lux, extravaganta si niste peisaje incredibile.

Monterey - 17 mile drive tree

Monterey - 17 mile drive house

Una dintre cele mai uimitoare drumuri de pe ambele maluri ale Statelor Unite este acest 17-Mile Drive, care face legatura dintre Monterey si vecina peninsulara Carmel. Un litoral ce este adesea asemuit cu coasta Australiei, punctat cu sute de foci si lei de mare care nu fac nimic. Doar zambesc la poze 🙂

Monterey - 17 mile drive birds

Monterey - 17 mile drive view

Traseul are diferite puncte cu opriri amenajate in care se pot face poze, te poti relaxa sau poti admira natura absolut incredibila. Chiar si veveritele sunt extrem de ospitaliere si prietenoase mai ales daca au ceva de castigat.

Monterey - 17 mile drive veverita

Monterey - 17 mile drive ocean

Fiind weekend si de fapt avand intreaga zona ca un urias teren de golf (de altfel mai multe), localnicii sau vizitatorii se relaxeaza jucand partide de golf pe banda rulanta.

Monterey - 17 mile drive golf

Monterey - 17 mile drive golf course

Am avut ocazia sa vedem si legendarul Pebble Beach Golf (detalii aici) dar si o nunta cu stil si o locatie pe masura 🙂

Monterey - 17 mile drive pebble beach

Monterey - 17 mile drive golfing

Monterey - 17 mile drive 1

California nu inceta sa ne uimeasca si eram doar in prima saptamana a vizitei din iunie 2009 ……