A doua zi in New York si Manhattan, am optat pentru o croaziera organizata de cei de la CircleLine42 care sa includa principalele atractii vazute de pe apa, o priveliste minuata a podurilor ce leaga Manhattan-ul (mai multe detalii) continent dar si inegalabilul Skyline la apus.

Am ajuns la locul de imbarcare si am asteptat sa ne urcam in vasul ce parea neincapator pentru multimea de oameni adunata. Insa, cu o organizare exemplara, organizatorii au reusit sa transforme imbarcarea intr-o experienta reusita.

In cele 2h petrecute pe croaziera, ghidul a oferit o multime de detalii despre principalele obiective dar si picanterii mondene legate de diferite VIP-uri ce detineau apartamente pe traseu sau evenimente ce au facut deliciul paparazzi.

Manhattan - times square

Desi obiectivele sunt multiple, o sa enumar cateva din cele mai importante obiective atinse din Manhattan:

Statue of Liberty, One World Trade Center,  Empire State Building , Pier 54 (Titanic Pier),  Battery Park , Ellis Island , Governors Island , Wall Street , South Street , Seaport,  Brooklyn Bridge , Manhattan Bridge , Williamsburg Bridge ,  Chrysler Building , East Village , United Nations , USS Intrepid Pier.

Manhattan - cruise tour

E impresionat sa mergi asa de aproape de Statuia Libertatii cunoscand povestea si simbolul ce il juca pentru milioane de imigranti ce au ajuns pe taramul fagaduintei dorind sa traiasca visul american.

Manhattan - statue of liberty Manhattan - statue of liberty closeup

Timpul frumos pentru ianuarie in Manhattan a facut croaziera placuta iar experientele traite su fost intense.

Manhattan - skyline Manhattan - panoramic view from the cruise

Am ales ca apusul sa ne prinda pe vas pentru privelistea deosebita ce o oferea asupra podurilor si Manhatan-ului.

Manhattan - bridge Manhattan - bridge at sunset

Nu am putut omite o vizita in Central Park care este impresionant desi nu are grandoarea din timpul verii. Patinoarul amenajat este destul de populat si oameni de toate varstele se inghesuie sa faca miscare in ciuda pretului destul de piperat. Doar vorbim de Manhattan…… 🙂

Manhattan - central park ice skating Manhattan - central park view Manhattan - central park

Fifth Avenue si Rockefeller Center au fost parte a traseului de asemenea si evident Broadway.

Manhattan - rockefeller center Manhattan - fifth avenue

Times Square seara este mult mai impresionanta datorita aglomeratiei si jocului de lumini, reclame si diverstitatea lingvistica ce se aude la tot pasul.

Manhattan - times square Manhattan - times square view Manhattan - times square by night

In New York (vezi impresii aici) totul este despre grandoare, luminite si taxiuri galbene ce impanzesc Manhattan-ul. Dar e un loc magnific care ti se dezvaluie de fiecare data intr-o nuanta noua.