Si pentru ca ne aflam pe Coasta de Azur, venind de la Monaco (vezi impresii aici), nu am putut rata vizitarea celor doua statiuni celebre: Cannes si Nisa (detalii aici). Si daca despre Cannes am mai scris intr-un articol separat (vezi impresii aici) cu ocazia vizitei din 2016 in croaziera pe Mediterana, acum o sa adaug doar cateva din locurile vizitate in plus.

Ajungem dimineata devreme si parcam pe o straduta paralela cu La Croisette, celebrul bulevard din inima statiunii.

Nisa - croissete view

Remarcam ca aproape toata zona de plaja era ocupata de amenajari si plaje private, dar gaseai si o plaja publica destul de mare si care de-abia incepea sa se populeze.

Nisa - cannes croissete Nisa - public beach

Ajungem in port si trecem usor pe langa sutele de iahturi impresionante ancorate si care isi etalau maretia unul langa altul intr-o ordine pitoreasca.

Nisa - cannes boats

Ne doream sa ajungem si pe dealul Le Suquet dar cand l-am vazut la o asa mare departare mi-am dat seama ca avem mult de urcat asa ca am renuntat pentru o data viitoare cand avea sa mai creasca si Alesia, doar ea fiind cu noi in acest concediu.

Nisa - old port

Am ajuns langa teatrul unde vedetele internationale doar ce au tras cortina festivalului de film. Am ajuns pe promenada, unde palmierii inalti strajuiau hotelurile renumite insiruite peste strada si care gazduiau la parter firme de renume, gen Vuitton, Gucci, Lagerfeld etc. Am pasit prin parcul frumos si am trecut strada in zona de stradute vechi pline de magazine si restaurante.

Nisa - palace of festivals

Inainte de Palais des Festivals et des Congres este un centru de informare turistica. De acolo se pot lua harti sau se pot lamuri diferite necunoscute alte turistilor.

In apropiere de Palais des Festivals et des Congres se afla si amprentele mainilor, o alee a stelelor extrem de ingenioasa.

Lasam Cannes in urma si ne indreptam spre Nisa unde urma sa ne si cazam.

Nisa este numita capitala Coastei de Azur, este al 5 lea oras ca marime din Franta, un oras care si-a castigat un loc fara egal printre destinatiile de vacanta cele mai stilate din lume. Peisajul este unul deosebit, culoarea marii este de un albastru ireal si Nisa are multe de oferit turistilor.

Lasam masina intr-o parcare de pe o strada paralela cu Promenade des Anglais, si incepem sa cutreieram celebrul bulevard.

Nisa - promenade des anglais

Ne-a surprins cat de aglomerata era plaja in ciuda pietricelelor maricele de pe plaja.

Nisa - tour

Ne-am continuat periplul si am inceput sa descoperim Vieux Nice.

Centrul vechi, vieux Nice este o alta zona foarte interesanta in care ne-am lasat dusi de puhoiul de oameni ce freamata pe stadutele inguste, inconjurate de fel de fel de magazine si terase. Destul de aglomerat…Suveniruri de toate felurile, pentru toate gusturile, miros de mancare de la restaurante, cladiri tacute ce ascundeau cu grija probabil povesti nestiute 🙂 , toate acestea le veti gasi in centrul vechi din Nisa.

Nisa - old city Nisa - downtown

Cours Saleya este o piata cu de toate: tarabe cu flori, legume, fructe, suveniruri, tot ce vrei si ce nu vrei poti gasi aici. Cand am fost noi era un targ de antichitati acolo.  Terasele erau pline de la primele ore ale diminetii si pana noaptea tarziu.

Nisa - cours saleya

Si cum era sa fim pe Coasta de Azur si sa nu dedicam macar cateva ore pentru plaja si baie. Am ales plaja din Antibes, fiind o locatie mult mai apetisanta ca plaja, decat pietricele Nisei.

Nisa - swim

Seara, dupa o cina mediteraneeana, ne-am plimbat pe faleza si in zona de port admirat deopotriva ambarcatiunile si hotelurile din zona Antibes.

Nisa - boat

In Antibes am revenit in 2016, cand am vizitat Parcul tematic Marineland, o experienta foarte frumoasa pe care o gasiti in alta postare.

Zona aceasta poate reprezenta un punct de plecare pentru vizita unost sate idilice, pescaresti ce adauga o nota aparte farmecului Coastei de Azur ca si EzeSaint Jean Cap Ferrat sau Villefranche-sur-Mer.

Next stop: Marsilia, here we come!