A doua zi dimineata am ajuns relativ repede in Oslo, cand orasul abia se trezea la viata cu precadere datorita weekendului. Ce m-a suprins a fost ca imediat dupa intrarea in oras, am coborat intr-un tunel ce avea sa ne duca in cealalta parte a orasului printr-un labirint de sosele subterane. Evident ca GPS-ul nu mai avea semnal asa ca indicatoarele si intuitia (spiritul de orientare) ne-au dus la destinatie.

harta-circuit-scandinaviaOslo - folk museum Oslo - folk museum 1

Am ajuns la Muzeul Satului Norvegian care in imediata lui apropriere are inca doua obiective majore : The Viking Ship Museum si Fram Museum.

Norwegian Folk Museum 

  • 15 May 2016 – 14 Sep 2016
  • Monday -Sunday
  •  10:00 – 18:00
Adults Admission 125.00 NOK (aprox 13 euro)

Oslo - folk museum 2 Oslo - folk museum 3

Este unul din cele mai mari muzee in aer liber din Europa, cu peste 155 de case traditionale din toate zonele Norvegiei incluzand o biserica din anul 1200 .

Oslo - folk museum 4

La o distanta mica de mers pe jos se afla si muzeul  Navei Vikingilor, ce contine cele mai bine 2 barci ale vikingilor pastrate inca din secolul 9 precum si barci mai mici, unelte, etc.

The Viking Ship Museum –  

  • 1 May 2016 – 30 Sep 2016   Monday -Sunday        09:00 – 18:00 
Adults Admission 80.00 NOK (8,5 euro)

Oslo - viking boat

La muzeul Fram nu am ajuns dar pentru cei ce doresc sa il viziteze aveti mai jos cateva informatii utile:

Fram Museum –

  • 1 Oct 2015 – 30 Apr 2015 Monday -Sunday     10:00 – 16:00
Adults Admission 100.00 NOK (10 euro)

O varianta buna de a compensa costul intrarilor la principalele obiective turistice in Oslo este Oslo Pass care include sau are reduceri semnificative .

Costurile pentru un adult erau:

24 hours: 335 NOK (35 euro)

48 hours: 490 NOK

72 hours: 620 NOK

 Pot fi cumparate de aici : Museums: Nobel Peace Center, Norwegian Maritime Museum Norwegian Resistance Museum.

Oslo - vigeland park Oslo - vigeland park statue

Urmatoarea oprire a fost in centru , la parcul Vigeland.

Parcul de Sculpturi Vigeland – 

 Acest parc este una din cele mai vizitate atractii ale Norvegiei cu peste un milion de vizitatori anuali. Contine lucrarile sculptorului Gustav Vigeland (1869-1943)  cu peste 200 de sculpturi in bronz, granit si fier.

Oslo - vigeland park1 Oslo - vigeland park2

Bineinteles ca nu am ratat Palatul regal , Opera din Oslo care e extrem de spectaculoasa si cochetele stradute si terase din zona centrala (Aker Brygge).

Oslo - royal palace Oslo - royal palace1

Gradinile palatului erau deschise publicului desi familia regala locuia acolo si nu se sfia sa isi imparta intimitatea cu vizitatorii.

Aker Brygge era intesat de oameni de toate varstele si datorita vremii frumoase. Terasele si restaurantele erau efectiv neincapatoare si puhoiul de lume nu se mai sfarsea.

Oslo - aker brygge Oslo - aker brygge1

Opera avea un mesaj ciudat cu acel “War” scris parca de rebeli cu graffiti, dar de fapt era tema unui spectacolo ce se juca atunci.

Oslo - opera house Oslo - clouds

Seara am incheiat-o intr-un local foarte interesant care iti lasa impresia ca esti intr-o sala de asteptare a unei gari.

Oslo - dinner Oslo - dinner1

Era sa uit: densitatea de Tesla pe km patrat era incredibila. probabil fiecare a 6-7 masina era electrica. Arata atat nivelul de trai cat si preocuparea pentru mediu.

See you next time Oslo ! Geiranger (impresii aici) here we come !