Zanzibar si plaja Paje (detalii aici) ne aduce o noua zi de aventuri si experiente noi incercand sa ne convinga ca am facut cea mai buna alegere vizitandu-l. Si pana acum nu ne-am inselat deloc …..

traseu-zanzibar

Dimineata celei de-a treia zi am rezervat-o unui tur al mirodeniilor si unor plantatii specifice. E uimitor ca tot ce e considerat exotic la noi, in Zanzibar creste in spatele casei si fara prea multe eforturi. Pornind de la arborele de cafea si terminand cu diferite fructe exotice.

Paje - road Paje - local man

Ne urcam intr-un minibus si ne indreptam spre centrul insulei. Trecem pe langa multe plantatii de orez, plantatii de bananieri, paduri de mangrove si ajungem intr-o zona impadurita unde se afla ferma de mirodenii pe care urmeaza sa o vizităm.

Paje - fruits Paje - fruits1

Aici ne intampina ghidul nostru care ne va arata multitudinea de plante, fructe si te mai miri ce. Fara el sigur ne-am fi ratacit in imensitatea locului.

Paje - plantatie Paje - banana trees

Inarmati cu cosulete confecționate din frunze de palmier, descoperim plantele ce produc diversele mirodeniile pe care noi, acasa, le luăm ca atare, fara sa ne gandim prea mult de unde provin. Cateva exemple ar fi cuisoarele, nucsoarele, ghimbirul, scortisoara, piperul sau cafeaua.

Paje - lumea mirodeniilor

Cea mai amuzantă descoperire a fost fructul produs de pomul de ruj. Daca zbrobesti semintele acestui fruct se obtine o pasta pe care o poti aplica pe buze, acestea devenind rosii. Nici noi nu am scapat nepictati 🙂

Paje - coconut tree Paje - coconut

Exista si produse finite ca si sapunuri sau parfumuri iar modul de culegere al fructelor a fost un spectacol in sine.

Paje - lumea mirodeniilor shop

Spre pranz, ne-am deplasat la celebra plaja Paje care este un rai al iubitorilor de sporturi nautice. Am facut inevitabil o comparatie cu plaja Nungwi (vezi detalii aici) si am ajuns la concluzia ca fiecare are farmecul si publicul ei astfel incat sunt greu de comparat.

Paje - beach Paje - kites

Am admirat fluxul si refluxul oceanului Indian de pe plaja Paje iar pozele de mai jos detaliaza cele doua momente.

Paje - high tide Paje - low tide

Aceasta zona , Paje, este ideala pentru plaja si baie, atunci cand fluxul si refluxul iti permite. Este incredibil cum te poti plimba 1 km in mare cand apa e retrasa iar peste cateva ore sa inoti in acelasi loc.

Paje - boats Paje - sunrise Paje - ocean

In plus, poti face plimbari lungi pe plaja fara sa trebuiasca sa dai piept cu realitatea din sate. Insa toata lumea din Paje incearca sa iti vanda ceva sau sa scoată un ban de la tine. Fiind o zona turistica, localnicii incearca sa profite de acest lucru.

Paje - beach1 Paje - beach2

Dar plaja Paje e incredibila, cu un nisip atat de fin incat seama cu faina, iar culoarea apei asortata cu multimea de surferi ofera o imagine unica.

Paje - resort

Dupa cateva ore de baie, plaja si diferite activitati, am pornit spre The Rock, celebrul restaurant situat pe o stanca la care accesul se face fie pe jos fie cu barca in functie de flux-reflux.

Paje - the rock restaurant2

The Rock este efectiv o stanca in ocean doar la cativa metri de plaja Michamwi Pingwe, pe coasta de est a Zanzibarului, stanca pe care este construit un restaurant.

Paje - the rock restaurant1

Dupa cina de aici, ne-am indreptat spre hotel incheind o alta zi lunga dar frumoasa. Preturile de la The Rock sunt 20-30% peste media din Zanzibar dar privelistea este o justificare destul de buna.

Paje - the rock restaurant

Datorita locului total neconventional, oceanului, constructie, privelistei si nu în ultimul rand mancarii delicioase, face din acest mic restaurant unul dintre cele mai interesante restaurante din lume.