Cei 250 km de Cluj sau 3,5-4h de condus fac din Nyiregyhaza Aquarius (pagina oficiala) o destinatie accesibila si interesanta din mai multe motive:

  1. Au un aquapark interior si exterior ce poate fi folosit in orice sezon.
  2. Au cea mai mare gradina zoologica din Ungaria si totodata cea mai frumoasa dintre cele pe care noi le-am vazut.

Prima data am ajuns in iunie 2015, cand sezonul de-abia se deschisese si temperatura de 20 C de afara facea placuta alegerea petrecerii timpului liber in exterior.

Nyiregyhaza Aquarius - indoor slides

La Nyiregyhaza Aquarius exista 3 topogane mari inauntru si o sectiune dedicata copiilor mai micuti care de obicei este destul de aglomerata. Topoganele mari sunt “semaforizate” , adica poti incepe coborarea doar la culoarea verde pentru a asigura siguranta tuturor. Asta, desi sunt si salvamari de serviciu ce dirijeaza intregul proces.

Afara, sunt multe bazine cu topogane, zona de copii, olimpice dar si cu apa termala.

Nyiregyhaza Aquarius - outdoor slides

Pentru zilele racoroase, apele termale sunt binevenite deoarece temperatura loc placuta te fac sa uiti de eventualul frig de afara 🙂

Preferatul copiilor la Nyiregyhaza Aquarius, a fost bazinul cu bar care ofera un shake de ciocolata magnific mai ales cand il bei in bazin.

Nyiregyhaza Aquarius - pool bar

Totul se plateste electronic cu bratara din dotare si la final achiti cash sau cu cardul la receptie.

Pretul de intrare la Nyiregyhaza Aquarius era de 11200 HUF ultima data cand am vizitat. In interior sunt si cateva terase la care se poate servi masa cu preparate calde si nelipsitul gulyas.

Masina se poate parca in zona care este dedicata aproape exclusiv turistilor.

Copiii efectiv alearga de pe un topogan pe altul si se distreaza de minune si uita cum trece timpul sau ca le este foame.

Nyiregyhaza Aquarius - kids area

Parcul si lacul din apropierea Aquarius ofera o zona de relaxare, plimbare si cateva restaurante cu specific local unde se poate servi masa. Sunt si cateva locuri de joaca pe care copiii nu puteau sa le rateze.

Un weekend poate fi placut impartit intre aquapark si zoo, dar despre zoo intr-o postare separata (vezi impresii aici).