In ultimii 10 ani, Austin Texas a reprezentat locul unor frecvente deplasari cu precadere in interes de serviciu, cu sederi de la cateva zile la chiar 3 luni neintrerupte. Asa ca, inevitabil am ajuns sa il cunosc si sa il iubesc.

Texas (detalii aici), ca si orice alta regiune a Americii, este unic in felul lui si poate cel mai apropiat din ce am vizitat eu de acel spirit western. Oamenii sunt mandri , plini de viata, poarta inegalabilele boots, acele ciucate specifice fermierilor, si conduc masini de-a dreptul imense.

Texas - plane

Am vazut Texas in diferite perioade ale anului , de la calduri insuportabile vara de 45 C, la ice storm in ianuarie cand totul se inchide pentru 2-3 zile pana cand temperaturile redevin normale, adica in jur de 18-20 C.

Texas - ice storm Texas - cars after ice storm

Autoritatile nici nu investesc in utilaje avand in vedere ca e un fenomen ce se petrece o data la 10 ani cum spun localnicii.

Austin este al patrulea oras ca marime din Texas, dar unul ce ofera o multime de posibilitati de dezvoltare fiind considerat urmasul Sillicon Valley (impresii aici) si Seatle ca dezvoltate high-tech dar si cu un standard de viata ridicat ce atrage 20 000 de oameni ce se muta lunar conform unei statistici recente.

Texas - river

Texas University este arhicunoscuta, mare cu un campus generos si unul din motoarele de dezvoltare ale orasului. De asemenea, este probabil principalul obiectiv din downtown.

Texas - capitol Texas - capitol tour

Inauntru, se detaliaza cum Texas a obtinut independenta, luptele de la Alamo dar si cum se iau hotararile de catre cei care conduc orasul.

Texas - capitol visit Texas - capitol ceiling

Nu poti veni in Austin si sa nu mergi pe 6th street, celebra strada cu muzica live, baruri si restaurante si inima orasului.

In diversele vizite am experimentat diferite lucruri de la tap-golf:

Texas - tap golf

la fotbal american, un meci de college, care pentru ei este tot timpul un show: de la festivitatea de deschidere, la reclamele si pauzele din timpul jocului si pana la ceea ce se continua in jurul stadionului inainte si dupa meci.

Texas - college football game Texas - college football

Daca vrei sa mananci Texas style, trebuie sa mergi la Salt Lick, unde un meniu all you can eat te introduce in bucataria traditionala.

Texas - food Texas - salt lick

Iar vizitarea Texas fara un rodeo nu are cum sa treaca asa ca nici eu nu am facut exceptie. Parca mergeam inapoi cu 100 de ani vazand live lucruri pe care doar filmele western mi le aratase inainte.

Texas - rodeo Texas - rodeo pic

Daca ajungeti in zona, nu uitati ca Houston, San Antonio si Dallas sunt la distante rezonabile si niste puncte turistice excelente. Eu am vazut San Antonio cu al sau celebru River Walk dar si Houston unde am petrecut o zi la baza NASA care este o incantare si o recomand.

Texas - nasa houston

Despre Texas si Austin ar fi inca multe de spus dar mai bine va las pe voi sa il descoperiti daca drumurile va duc intr-acolo.