North Carolina si Washington DC a reprezentat in 2003 primul contact cu SUA participand la programul Work & Travel. Probabil, una din putine sanse reale de a primi viza pe atunci si de a vizita America. Ulterior, am avut nenumarate ocazii sa revenim in SUA si sa o exploram in detaliu. (vezi impresii aici si aici si aici)

North Carolina si Washington DC - plane North Carolina si Washington DC - flight

Totul era wow si atat de diferit fata de Europa, de la masini la oameni, cultura, strazi, organizare etc. Si incepea de la aeroportul din Washington unde masinuta care a tinut loc de tunel de transfer ne-a dus efectiv de la o poarta la alta, fiind ceva ce nu mai vazusem inainte.

North Carolina si Washington DC - airport car

Am zburat pe ruta Budapesta – Amsterdam – Washington DC si am folosit cele 7-8h de asteptat in DC ca sa il vizitam. Din pacate, pozele de atunci sunt ratacite pe undeva asa ca postez din ceea ce mi-a ramas.

North Carolina si Washington DC - downtown North Carolina si Washington DC - attraction

Find la un pas de Capitoliu, am ales un tur cu un bus ce ne-a trecut pe langa majoritatea punctelor de interes de la Casa Alba (pagina oficiala) la cladirea Pentagonului.

North Carolina si Washington DC - pentagon North Carolina si Washington DC - tour

Am luat apoi Greyhound, un fel de Dacos local, ca sa ne duca in Wilmington NC, destinatia noastra din North Carolina si Washington DC . Cand ajunge autocarul, desi afara erau lejer 30 C, toata lumea era imbracata de iarna si cu paturi pe ei. M-a cuprins un sentiment ciudat dar aveam sa inteleg rapid: soferul tinea undeva pe 14-15 C aerul conditionat asa ca te simteai ca intr-o camera frigorifica 🙂

Intr-un final ajungem si in Wilmington ce avea sa fie casa noastra pentru 3 luni. Ne cazam foarte aproape de campusul universitatii pe care aveam sa il vizitam des datorita bibliotecii lui si modului de a sta conectati cu cei de acasa.

North Carolina si Washington DC - wilmington university North Carolina si Washington DC - uncw library North Carolina si Washington DC - golf car

Evident ca alternativa era cea clasica, adica telefonul, cu niste cartele ce le-am descoperit in magazinele mexicane si care pentru 5$ iti asigurau 50 min de convorbiri spre Romania.

North Carolina si Washington DC - public phone

Wilmington era orasul in care Michael Jordan isi facuse liceul, cu o populatie de culoare intr-un procent ridicat, si un oras al contrastelor ce alterna zonele de lux cu cartiere in care pizza delivery nu mai mergea dupa inserat 🙂

North Carolina si Washington DC - wilmington house North Carolina si Washington DC - wilmington area North Carolina si Washington DC - wilmington area1

Wrightsville Beach, ce se invecina cu orasul, era un mic orasel pe coasta cu o plaja superba, lata si cu nisip fin ce aducea o pata de culoare dar era si refugiul studentilor si a tinerilor pe perioada vacantei.

North Carolina si Washington DC - wrightsville beach area North Carolina si Washington DC - wrightsville beach North Carolina si Washington DC - wrightsville beach house

Multe restaurante, baruri si o groaza de tineri ce sa bucurau de viata 🙂

North Carolina si Washington DC - wrightsville beach flag

Insa, zona cea mai interesanta a Wilmington era downtown, cu superba faleza de o mila pe care vedeai o groaza de restaurante si locuri de petrecere a timpului liber.

https://i2.wp.com/turistinfamilie.ro/wp-content/uploads/2017/08/North-Carolina-si-Washington-DC-wilmington-downtown.jpg?resize=640%2C480&ssl=1 North Carolina si Washington DC - wilmington downtown restaurant North Carolina si Washington DC - wilmington downtown house

Concerte aveau loc regulat aici, jazz cu precadere dar puteai opta si pentru o plimbare cu trasura sau sa alegi un tur organizat ce iti explica toata istoria locului.

North Carolina si Washington DC - wilmington downtown1 North Carolina si Washington DC - wilmington downtown navy

Vizita aceasta ne-a prilejuit ocazia sa legam prietenii si sa cunoastem oameni si locuri incredibile. Ce ma bucura e ca si peste 15 ani inca pastram legatura si ne auzim regulat.

North Carolina si Washington DC - wilmington szechuan restaurant

Si nu am vrut sa inchei fara a pune o fotografie cu clasicele Laundry americane, lucrile publice unde lumea isi spala rufele. La propriu 🙂 La noi, pe aceea vreme, lipseau cu desavarsire.

North Carolina si Washington DC - wilmington

Sigur ca timpul ne-a permis sa vizitam aproape intreg statul North Carolina si Washington DC si desi nu e o zona turistica sau un loc in care sa iti doresti sa revii, fiind prima noastra tangenta cu taramul fagaduintei, pentru noi a fost special :)) Mai ales la 20 de ani 🙂