Blue safari a fost prima noastra experienta in Zanzibar (vezi alte impresii aici) si pot spune cu tarie ca standardul excursiei a fost ridicat foarte sus inca din prima zi pentru ca am avut parte de o experienta unica.

Prima zi dupa o odihna binemeritata si surprinzatoarea lipsa de tantari in camera desi baldachinul era pregatit sa faca fata. Ma trezesc si explorez putin curtea interioara a hotelului pazita ca in orice resort de masai.

traseu-zanzibarBlue Safari - hotel resort Blue Safari - hotel resort1

Toate excursiile le-am facut cu un minibus dedicat ce ne astepta in fiecare dimineata si ne prelua de oriunde mergeam.

Blue Safari - hotel resort2

Dupa un mic dejun copios, ne indreptam spre barca dintr-un golfulet apropiat ce ne va fi “casa” noastra pe parcursul zilei. Si pornim spre Blue Safari !!!

Blue Safari - boats

In acea zi am avut ocazia să inotam cu delfinii de dimineata, sa ajungem la cea mai mica insula din Zanzibar, sa vizitam padurile de mangrove, sa mancam fructe de mare culese si gatite adhoc si mai ales sa vedem cel mai mare baobab (mai multe informatii aici) din zona.

Blue Safari - island

Dupa un drum de aproximativ 20 de minute, ajungem la o insula de un nisip incredibil de alb si fin, care dispare si reapare zilnic in urma fluxului-refluxului. Prilej de un mic popas, poze, o baie racoritoare si bineinteles nelipsitele fructe exotice.

Blue Safari - trip Blue Safari - small island

Desi insula este extrem de mica, barcile isi dadeau rand si incercau sa se organizeze in asa fel incat turistii sa nu simta senzatia de aglomeratie.

Blue Safari - ocean Blue Safari - stop

Ne continuam calatoria printre mangrove ce fac un peisaj superb. Bineinteles , cu capitanul, ajutoarele lui si grupul nostru fredonand melodia Hakuna Matata, celebra lor melodie ce caracterizeaza perfect stilul de viata african, in traducere “nici o grija”.

Blue Safari - mangroves forest Blue Safari - mangroves forest1

Pranzul ne aduce pe o alta insula din multitudinea celor aflate in zona, unde ne asteapta o masa copioasa cu fructe de mare si o intalnire cu regele locatiei: baobabul.

Blue Safari - baobab

Am mancat fructe de mare si peste gatite la gratar ce intr-adevar au avut un gust excelent. Crevetii gatiti la gratar erau comestibili integral iar mirodeniile folosite le dadeau o aroma aparte.

Blue Safari - view Blue Safari - lunch

Drumul de intoarcere a fost anevoios datorita “naufragiatilor” din grup ce paraseau frecvent barca pentru a se racori. Evident ca nici capitanul si mai ales matelotii nu au scapat 🙂

Blue Safari - swim

Drumul de intoarcere spre hotel , oferea privelisti specifice vietii din Zanzibar in ceea ce priveste localnicii. Din punct de vedere religios, 98% din populatie sunt musulmani.

Blue Safari - zanzibar houses Blue Safari - zanzibar shop

Africa este o tara a contrastelor cu zonele turistice si resorturile luxoase pe de o parte si saracia localnicilor ce incearca sa duca un trai decent.

Blue Safari - zanzibar locals Blue Safari - zanzibar street

Blue safari nu ar trebui sa lipseasca de pe nici o agenda daca drumurile va aduc in Africa!