Sigur ca Turcia si Antalya au fost unele din destinatiile noastre preferate mai ales cand copiii erau mici. Calitatea serviciilor si conditiile de acolo ne-au facut sa revenim de cateva ori .

Zona preferata a fost Antalya cu diferitele ei locatii de la Belek (detalii aici) la Alanya (detalii aici) unde am experimentat diferite hoteluri din 2006 pana in 2015 la ultima escala. De asemenea, in 2012 am optat pentru Kusadasi pentru a vedea ceva nou.

Antalya - pool Antalya - view Antalya - hotel room

Sigur ca experienta Antalyei incepe de la zborul cu avionul si despre celebra aterizare pe aeroportul turcesc, zona fiind cunoscuta pentru turbulente si curenti puternici 🙂

Antalya - plane to turkey Antalya - airport

Magazinele de piele, aur si celebrele lor piete cu magazine in care preturile pot fi negociate cu pana la 70-80% uneori, fac parte din cultura acestei tari. La fel ca ceaiurile sau cafeaua cu care te servesc la intrarea in magazin sau cu ospitalitatea unica in lume dupa parerea mea.

In 2012, am avut prilejul sa traversam stramtoarea Dardanele si sa admiram in drumul nostru celebrul cal troian, locul de legenda din mitologia greaca fiind bine conturat.

Antalya - dardanele Antalya - trojan horse

Pamukkale a fost o alta destinatie ce am vizitat-o, fiind deja atat de celebra pentru orice turist ce ajunge in partea asiatica a Turciei. O rezervatie geologica, formata prin actiunea apei termale asupra calcarului. Azuriul apei este de nedescris si albul pur al calcarului iti incanta toate simturile.

Antalya - pamukkale Antalya - pamukkale view

Ruinele orasului antic Hierapolis ce dateaza din secolul al II-lea I. Hr. Numele orasului inseamna de fapt orasul sacru si reflecta practic multele sale temple. Piscinele termale si Piscina Cleopatrei sunt alte obiective de la aceasta locatie si incluse in orice excursie organizata.

Antalya - pamukkale3 Antalya - pamukkale 2

Iar la drumul de intoarcere de la Pamukkale, ghidul nostru ne-a oprit intr-o locatie considerata de localnici Plitvice-ul turcesc, si desi comparatia pare fortata si pe undeva chiar este, cel putin cromatic, sunt destule asemanari.

Antalya - lake1 Antalya - lake

Turcia este un loc in care de fiecare data revenim cu placere si noi dar mai ales copiii care se bucura de topogane si de toate facilitatile hotelurilor.  Asa ca, probabil curand vom ajunge din nou pe aceste meleaguri……..

Antalya - panoramic Antalya - seaside

Turcii stiu sa faca turism iar calitatea servicilor este ridicata motiv pentru care litoralul lor este mai mereu plin. Ultimele probleme politice si atentatele , desi in afara zoeni turistice, au schimbat putin preferintele turistilor dar probabil nu pentru mult timp. O comparatie cu Italia (vezi impresii aici) sau Croatia(vezi impresii aici) nu este neaparat corecta dar deseori reprezinta un criteriu cand alegi o vacanta.