Uneori , fiecare dintre noi vedem oferte last minute sau ajungem in situatia de a incerca planificarea unei vacante cu putin timp inainte de inceperea ei, Rezervarea unor vacante in ultimul moment inseamna ca fie vei avea de platit extrem de multi bani, fie ai gasit o oferta incredibil de avantajoasa. Desigur, intentia fiecaruia dintre noi este sa identifice cat mai multe oferte din al doilea caz.

De obicei, un city break inopinat (vezi impresii aici) nu te ajuta intotdeauna sa gasesti cele mai bune preturi pentru avion, de aceea e bine sa urmaresti si sa iti planifici vacanta din timp. Pentru excursii mai “pretentioase” si in destinatii mai complexe, eu personal prefer sa imi planific totul din timp pentru ca poti prinde reduceri si discount-uri importante la plata integrala anticipata.

oferte last minute - image

De aceea, in urmatoarele randuri am expus cateva modalitati care sa te ajute sa identifici oferte de vacante last minute, pentru a economisi bani pe care sa-i cheltuiesti atunci cand ajungi la destinatia ta.

Informeaza-te

Unul dintre cei mai importanti pasi facuti de industria turismului in ultimii ani a fost integrarea acesteia in mediul online si digital. De la agentii de turism pe ale caror site-uri poti face rezervari in timp real, si pana la aplicatii de smartphone care iti ofera diferite beneficii pentru utilizare, accesul oamenilor pasionati de calatorie la informatii si promotii este din ce in ce mai facil. De aceea, este recomandat ca, daca esti in cautarea unor oferte last minute, sa profiti de accesul rapid pe care ti-l ofera mediul digital.

Sigur ca poti pastra si dezvolta o relatie cu un operator de turism ce te poate tinela curent cu ofertele de vacante last minute pe masura ce ele apar. Exista site-uri dedicate care speculeaza aceste oferte.

Flexibilitate

Desi este posibil sa ai in minte niste optiuni predefinite in materie de destinatii, realitatea celor care se afla in cautare de oferte avantajoase de vacante last minute este ca nu poti fi foarte pretentios din punct de vedere al locului in care vei ajunge. In perioadele de varf ale sezoanelor de vacanta, destinatiile populare sunt in general rezervate cu mult timp inainte, iar ofertele de ultim moment apar in randul destinatiilor mai putin cunoscute. Vrei de exemplu sa mergi la plaja? Ia in calcul toate locurile care iti ofera aceasta posibilitate, nu doar cele pe care le cunosti.

Trebuie de asemenea sa poti sa te faci disponibil cu 1-2 saptamani inainte sau chiar cateva zile in functie de oferta unei vacante last minute gasite. Nu e intotdeauna simplu pentru cei ce lucreaza sa reuseasca sa isi ia concediu oricand.

oferte last minute - image2

Cand sa incepi vacanta

Atunci cand iti planifici vacanta, incearca sa stabilesti ca data plecarii sa fie in timpul saptamanii. Majoritatea pasagerilor zboara catre si de la destinatia lor in timpul weekend-ului (intre vineri si luni), ceea ce lasa companiile aeriene cu nevoia de a-si asigura clientela si in perioada marti-joi. Preturile sunt in general cu 10-20% mai ieftine in aceasta perioada a saptamanii.

Pachete oferte last minute

Una dintre cele mai mari greseli pe care o persoana le poate comite atunci cand vine vorba de vacante este ca aceasta sa rezerve zborul si cazarea separat. Achizitionarea unui pachet care include zborul, cazarea si inchirierea unui autovehicul te poate ajuta sa economisesti o suma semnificativa de bani. Daca vei face un calcul, vei observa ca in cele mai multe cazuri platesti mai multi bani atunci cand incerci sa rezervi totul separat.

Cum gasesti oferte last minute

Suna minunat sa poti pleca spontan intr-o vacanta, dar cum afla oamenii despre astfel de oferte? Foarte multe companii au inceput sa-si promoveze ofertele speciale last minute prin intermediul conturilor de pe retele sociale precum Facebook sau Twitter. Tot ceea ce presupune acest aspect este sa te asiguri ca urmaresti conturile potrivite, pentru ca astfel si tu sa poti identifica din timp o oferta avantajoasa, si astfel sa utilizezi banii pe care i-ai economisit pe activitati care sa-ti faca placere, precum puncte turistice din destinatia aleasa.