Cei 166 km dintre Salzburg (vezi impresii aici) si Innsbruck i-am fi parcurs in mod normal in maxim 2h dar un accident pe autostrada ne-a intarziat circa 45 de minute. Daca pana atunci vremea a fost aliatul nostru, Innsbruck-ul ne-a intampinat cu nori si amenintari reale de ploaie.


circuit-2008

Pe drum, intr-un mic satuc, am observat o serbare campeneasca careia ne-am altaturat ad-hoc si nu am regretat pentru ca a fost originala. Daca imi perrmiteti o comparatie fortata ca dimensiuni: on Oktoberfest local tinut in iunie 🙂

Innsbruck - traditional outfit

Parcam masina si observam acelasi inconfundabil tipar din Austria si Elvetia in acea perioada: bere, carnaciori si multi microbisti.

Innsbruck - downtown

Odata intrati in oras, prin poarta celebra, am inteles de ce Innsbruck e un celebru loc de petrecut vacanta de iarna.

Innsbruck - gate

Noi am alocat doar 3-4h minunatului oras, asa ca am admirat Stadtturm – Turnul orasului, o alta atractie turistica din Innsbruck, se afla in vecinatatea Acoperisului de Aur. Turnul construit la mijlocul sec. XV are 51 m inaltime si face legatura cu vechea primarie a orasului. In evul mediu turnul era si inchisoare pentru raufacatorii din oras, ferestrele cu grilaje ale primelor doua etaje fiind o marturie in acest sens.

Innsbruck - sdatturm

Acoperisul de Aur (Goldenes Dachl) este situat in cea mai frumoasa zona a orasului, in centrul istoric (zona veche) pe renumita strada Herzog- Friedrich. Fiind invelit cu 2657 de tigle din cupru suflate cu aur, acoperisul a fost construit pentru imparatul roman Maximilian I, pentru a comemora casatoria lui cu Bianca Maria Sforza de Milano.

 

 

In prezent Innsbruck reprezinta una dintre destinatiile cele mai preferate de turistii din intreaga lume, mai ales a celor care iubesc natura, sportul, arta, cultura si istoria. Cei mai multi profesionisti schiori sunt nascuti aici la Innsbruck. Tot aici se poate schia in orice anotimp, fie vara, fie iarna. Sezonul de schi dureaza din noiembrie si pana in aprilie, dar se poate schia si pe perioada de vara in zona ghetarului Stubai (detalii aici).

Innsbruck - ski jump platform

Trambulina olimpica am admirat-o de la distanta si doar zoom-ul aparatului ne-a adus-o mai aproape 🙂