Reveneam in Cannes si pe Coasta de Azur dupa 3 ani si le-am regasit la fel de frumoase si spectaculoase. Dar, parca putin mai aglomerate decat la ultima noastra experienta aici.

MSC Fantasia a ancorat devreme in Cannes si am fost dusi la tarm cu tenderul. A fost o adevarata experienta, foarte interesanta mai ales pentru copii.

Cannes - port Cannes - tender boat

Pentru ca mai fusesem in Cannes,(vezi impresii aici) nu am optat sa vizitam obiectivele clasice , ci doar ne-am bucurat de blv. Croisette si de portul vechi inainte de a ne porni spre o atractie mult asteptata de copii: Marineland.

Cannes - port1

Din gara Cannes, am luat trenul pana in gara Antibes unde se gaseste Marineland. Din gara, se fac can 15 minute pe jos pana la intrarea principala. Costurile pentru un bilet de  familie (2 adulti si 2 copii) a fost de 80 euro. In imediata apropriere erau multe parcuri tematice : aquapark, roller-coaster, etc.

Odata ajunsi, stiam la ce sa ne asteptam: 3 spectacole. Unul cu lei de mare, altul cu delfini si cireasa de pe tort , cel cu orci. Desi spuneam ca stim la ce sa ne asteptam, am fost extrem de placut surprinsi de calitatea show-urilor.

Cannes - marineland antibes sea lion Cannes - marineland antibes dolphins

Desi mai fusesem la spectacole cu delfini, acesta a fost de departe cel mai spectaculos: 5 delfini cu 5 instructori care au fost non-stop in apa dirijand si facand numere care de care mai interesante cu delfinul lui. Cannes - marineland antibes 2 Cannes - marineland antibes 3 Cannes - marineland antibes 4

Ne-am mutat apoi la bazinul de orci asteptamd inceperea show-ului.

Cannes - marineland antibes 5 Cannes - marineland antibes 6 Cannes - marineland antibes 7

A fost primul show live cu orci atat pentru parinti cat si pentru copii asa ca sentimentele si adrenalina au fost maxime.

Cannes - marineland antibes 8 Cannes - marineland antibes 9 Cannes - marineland antibes 10

Show-ul de orci nu a mai lasat antrenorii in apa dupa un atac petrecut nu cu mult timp in urma dar a fost la fel de granadios prin prisma orcilor.

Nu am ratat sa vizitam si acvariul imens inainte de a ne intoarce la vas. Orice intarziere la vas face sa iti gasesti singur transport spre urmatorul port pentru ca vasul nu asteapta nici macar o secunda pentru turistii intarziati.

Cannes - marineland antibes 11 Cannes - marineland antibes 12 Cannes - marineland antibes 13

Cannes si Coasta de Azur le-am regasit la fel de dinamice, pline de viata si de energie. De altfel, reintoarcerea pe meleagurile acestea e intotdeauna o placere.