BLOG CALATORII IN FAMILIE

Impresii, circuite, sfaturi din vacante

Venetia si Lido di Jesolo -Italia | City break pe canalele Venetiei

Conjunctura a facut ca Venetia sa fie parte a vacantelor noastre cu regularitate in ultimii ani asa ca din 2013 pana in prezent aproape anual am fost aici. Exista si o postare separata legata de croaziera din 2017 ce a plecat din Venetia si un articol dedicat acelei zile (vezi aici).

Venetia - gondols

De data aceasta o sa ma refer la vara anului 2013 cand Venetia a fost primul nostru popas intr-un circuit european ce a inclus Ungaria, Austria, Italia, Elvetia si Franta. Venind din aproprierea granitei dintre Italia si Slovenia unde am avut cazarea, ajungem relativ devreme in Venetia si dupa ce parcam masina in parcarea Tronchetto, luam vaporasul spre Piata San Marco.

Venetia - grand canal

Am inceput plimbarea pe Grand Canale (vaporasul costa 7,5 euro/persoana, copiii nu au reducere, se cumpara tichete de la casele de bilete/chioscuri ziare, se scaneaza tichetul la intrarea pe ponton la yellow box).

Venetia - boat

Grand Canale, asa cum l-am vazut in filme sau in imagini este tulburator pe viu, plin de viata, un freamat si o circulatie de ambarcatiuni, marginit de o parte si alta de cladiri istorice, mai mult sau mai putin intretinute, este un must see …

Venetia - tour

Coboram in San Marco, ne plimbam pe niste stradute mici, mici si ajungem in celebra piata. In fata, in toate splendoarea ei, se afla Basilica San Marco.

Venetia - san marco square

Alesia era foarte incantata de porumbeii prietenosi ce erau peste tot.

Din pacate, coada de la biletele pentru Palatul Dogilor era descurajanta asa ca am decis sa il lasam pentru o alta data dar l-am admirat de la exterior.

Venetia - palatul dogilor Venetia - san marco

Palatul Dogilor sau Ducal este simbolul orasului. Desi nu este mare impresioneaza prin arhitectura, coloane zvelte si decoratiunile opulente din interior. Constructia initiala din anul 700 a fost distrusa de diverse intemperii si incendii devastatoare dar palatul a fost recladit si redecorat in mai multe randuri pentru a ajunge la forma pe care o vedem noi acum.

Venetia - san marco pigeons

Nu puteam rata sa hoinarim putin pe stradutele inguste si pline de turisti si sa admiram gondolierii.

Venetia - canal

Magazinele de bijuterii te indeamna sa iti iei macar o amintire cu inconfudabila Venetia.

Venetia - shop

In vara lui 2016, am plecat din Venetia si am petrecut o zi la Lido di Jesolo, atat de aproape de Venetia.

Venetia - lido di jesolo beach

Lido di Jesolo este una dintre cele mai renumite statiuni din partea de nord a Marii Adriatice. In ultimii 50 de ani a fost continuu modificata ca o destinatie de vacanta, avand o promenada de 15 kilometri, marginita de o padure de pini. Este o plaja marcata cu standardul de calitate Blue Flag – Steagul Albastru.

Venetia - lido di jesolo beach view

Lunga strada care strabate intreaga statiune, Via Andrea Bafile este populata cu gelaterii, sute de magazine de piele si suveniruri, restaurante, cafenele si roieste de turisti de la primele ore ale diminetii pana tarziu in noapte.

Venetia - lido di jesolo sand

Venetia ere un farmec aparte si de fiecare data o vizitam cu placere si incantare.

 

2 Comments

  1. Iunia Maniu

    24/07/2019 at 19:00

    Buna
    Cu ce ati ajuns din Veneția In Jesolo?

  2. Cu masina personala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: