Un weekend calduros de august si apropierea de Arsenal Aquapark Orastie (pagina oficiala) ne-au facut sa ii trecem pragul si sa vedem ce ne rezerva. Auzisem pareri impartite despre locatie asa ca am vrut sa ne convingem pe cont propriu.
Ajungem imediat dupa ora de deschidere si luam un bilet de doar 3h, suficiente pentru a ne forma o parere si de a ne racori inainte de a ne continua drumul spre Cluj.
Daca locatia este mai degraba cunoscuta pentru Arsenal Park, celebra locatie pentru teambuilding-uri, noua facilitate intregeste paleta de oferte si e binevenita pentru orice anotimp avand in vedere si zona indoor cu bazine si topogane.
Capacitatea Arsenal Aquapark este impresionanta: 900 locuri, dar la iesire, la sfarsitul celor 3h, am vazut ca domnisoarele de la intrare se bucurau ca se elibereaza dulapioare pentru a le da clientilor ce incercau sa intre.
Tarifele pentru Aqupark sunt:
– pentru copii: 25 lei pentru 3 ore, respectiv 40 lei / zi;
– pentru adulti: 30 lei pentru 3 ore, respectiv 50 lei / zi;
– o ora extra costa inca 10 lei;
– inchiriat prosop: 10 lei;
– bratara pierduta: 200 lei.
Accesul catre Arsenal Aquapark se poate face pe doua cai: prin Arsenal Park sau direct din drumul asfaltat ce urca din sosea, care la intrarea in Arsenal Park se bifurca ocolind parcul propriu-zis si conducand la Aquapark. Sunt indicatoare la tot pasul, Aquapark fiind cea mai mediatizata destinatie a Arsenal Park in reclame.
In fata cladirii parcului acvativ este parcarea care e gratuita. Pe deasupra capetelor noastre, la inaltime, se lanseaza curajosiii pe cea mai lunga tiroliana din tara.
La intrarea in Arsenal Aquapark , se trece pe la un punct de receptie, unde se primesc bratarile si se achita taxa. Dupa primirea bratarii am urmat indicatoarele de pe culoare spre vestiare care sunt curate si se vede ca sunt noi.
Nu este permisa intrarea in incinta cu mancare si bautura, iar in momentul in care sezlongurile sunt toate ocupate nu mai este permis accesul.
Cateva lucruri despre bazinele din interior si exterior……..
Bazinele interioare – Inner Bliss – sunt in numar de patru, trei sunt incalzite, la intrare fiind un panou informativ cu adancimea si temperatura apei:
– un bazin de relaxare, care cuprinde cateva portiuni de hidromasaj – tip scaun si tip fotoliu, jacuzzi si un rau lenes;
– un bazin pentru copii, prevazut cu un tobogan curcubeu, foarte abrupt;
– un bazin special pentru cele doua tobogane interioare, din care unul este cu colac de o persoana sau pentru doua persoane, iar celalat este simplu, dar generator de adrenalina;
– un bazin cu apa rece utilizat la iesirea din saune.
Si daca tot am amintit de saune, acestea sunt in numar de trei: sauna umeda, sauna infrarosu si sauna finlandeza.
Peste tot sunt dusuri cu apa calda sau rece, prevazute cu sapun lichid.
Tot la parter am zarit si un punct de prim ajutor. Pe scari se ajunge la etaj unde mai este un jacuzzi, multe sezlonguri si o terasa prevazuta cu sezlonguri. Tot aici am intalnit camera de relaxare – Chilling Room, unde domneste linistea.
Bazinele exterioare – SunWaves – sunt toate incalzite si sunt tot in numar de patru:
– un bazin de relaxare – Havana Pool – prevazut cu o grota si o tasnitoare ciuperca;
– un bazin dedicat celor trei tobogane – Slide Pool;
– un bazin de inot – Swimming Pool;
– un bazin pentru copii – Baby Frog – prevazut cu un tobogan
Toboganele se adreseaza tuturor varstelor dar gradul de dificultate e mediu, asa ca cei mici s-au dat in voie si de cate ori au vrut pe ele fara sa fie vreun pericol. Plus ca, au experimentat alte topogane mult mai periculoase si tot timpul le comparau cu ultima experienta de la Lalandia (Bilund) (vezi impresii aici)
De jur imprejurul bazinelor sunt sezlonguri multe, unele prevazute cu umbrele.
Exista si un foisor exterior unde se prepara exclusiv pizza, se vand diferite bauturi alcoolice sau racoritoare si inghetata. Plata se face cu bratara iar la iesire se deconteaza.
Pot spune ca nu a fost foarte aglomerat poate si fiindca am fost matinali, iar copii au putut sa se bucure in voie de topogane si de colacurile care erau la discretie, dar la iesire, deja bazinele se aglomerasera. Ce m-a surprins neplacut a fost faptul ca destul de multi clienti uita sa foloseasca vestiarele si se schimbau pe sezlonguri sau la toalete sau ca unii de-abia puteau cara pepeni verzi desi mancarea e interzisa in incinta. Dar probabil ca face parte din folclorul si cultura noastra..?
Aquapark-ul fiind relativ nou, totul este in stare perfecta de functionare, exista multe, persoane care intretin curatenia, salvamari dar nu stiu daca e o locatie care sa fie foarte sus pe lista preferintelor. Cred ca Nymphaea (vezi impresii aici) este o varianta mai accesibila si superioara calitativ pentru cei din zona Clujului fara sa consider optiunile din Ungaria (vezi impresii aici si aici si aici).
Leave a Reply