Impresii, circuite, sfaturi din vacante

Yosemite Park – USA | Cum sa vizitezi Parcul National Yosemite

Yosemite Park era doar la 3h de condus de Mountain View (vezi impresii aici),  asa ca i-am dedicat o zi interesantului parc national pe care il admiram din carti sau celebrele filme western.

Nu degeaba parcurile nationale ale lumii au un statut special. Frumusetea lor naturala, minunile pe care le poti vedea in interiorul lor sunt intotdeauna unice.

Yosemite - park

Parcurile nationale din Statele Unite ale Americii se numara probabil printre cele mai spectaculoase, deoarece ascund adevarate monumente naturale demne de toata admiratia. Nu face exceptie nici Yosemite National Park (pagina oficiala) din California.

Yosemite - park1

Parcul national californian are o suprafata de peste 3000 km² si acesta ascunde o sumedenie de bogaaii. Nu este de mirare ca numarul anual de vizitatori trece de 3 milioane. In anul 1984, parcul a fost desemnat si monument UNESCO, datorita biodiversitatii unice, a reliefului stancos spectaculos si nu numai. 20% din speciile de plante intalnite in statul California se regasesc in acest parc, dintre care 160 sunt specii rare. Acestora li se alatura formatiuni geologice si soluri deosebite.

Yosemite - mountains

Principalele activitati de care se pot bucura turistii in Yosemite National Park sunt legate de admirarea naturii. Drumetiile se fac in mare parte pe jos, din cauza terenului natural, neamenajat, insa anumite zone sunt accesibile si cu masina sau chiar si pe timp de noapte, pentru cei care vor sa admire cerul plin de stele, asa cum arata el departe de poluarea din marile orase. Plimbarile cu bicicleta si catararile sunt alte metode de petrecere a timpului liber in parc.

Yosemite - river

Cea mai vizitata zona a parcului este Yosemite Valley. Lunga de 13 km, aceasta este inconjurata de stanci spectaculoase din granit, unele dintre ele purtand nume speciale si fiind recunoscute usor, precum El Capitan sau Half Dome. De-a lungul Raului Merced, care strabate valea, se mai pot admira o multime de alte frumuseti naturale, cum ar fi: Sentinel RockSteller’s JayMist Trail etc.

Cascada Yosemite

Cascada Yosemite este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale acestui parc national. Aflata in valea cu acelasi nume, este cea mai inalta cascada din America de Nord, cu o cadere de 739 m, in trei trepte… insa pozele vorbesc de la sine!

Yosemite - waterfall 1

Animalele sunt atat de obisnuite cu oamenii incat pasc impasibile.

Yosemite - deers

Yosemite ne-a intampinat cu zapada pe creste dar drumul curatat in permanenta nu a creat probleme in trafic. Apropo de trafic, urcarea cu serpentine era monitorizata de politie iar regula in US e ca daca deplasarea ta creeaza coloana in spatele tau, trebuie sa te opresti si sa ii lasi sa treaca mai ales cand se circula pe o singura banda pe sens.

Yosemite - road Yosemite - view

Sper sa putem reveni si cu copiii curand pentru a admira Yosemite !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: