La inceput de mai anul acesta am hotarat sa testam si Nymphaea aquapark deschis recent, in urma cu un an daca nu gresesc, si sa evitam migratia spre cele din Ungaria. Asa ca pornim dimineata din Cluj hotarati sa ajungem pe ora deschiderii.

Adresa postala : Oradea, Aleea Strandului, nr. 13/B;

Pagina web oficiala : http://www.aquapark-nymphaea.ro/

Coordonatele GPS (ale parcarii): N 47.053518 x E 21.952272;

Orar de functionare : Zilnic 10ºº – 22ºº.

Aquapark-ul este amplasat pe locul vechiului Strand Municipal, pe o suprafata de 7 hectare si a costat vreo 20 mil. euro. Capacitatea maxima este de 1.800 persoane, iar la atingerea acestei capacitati softul caseriilor se blocheaza, astfel ca nu se mai permite intrarea pana nu se elibereaza locuri.

Odata ajunsi in parcarea complexului, o parcare foarte mare, am gasit usor loc pentru parcarea masinii si am constatat cu mare placere ca la intrare nu era aglomerat.

Noi am platit 125 lei/familie, dar preturile pot fi verificate pe site-ul oficial.

Nymphaea - indoor slides

La casierie ni s-a explicat frumos ca in pret avem acces gratuit la toate piscinele si toboganele de la interior si exterior, ca avem sezlong inclus, la fel si dulapior.

Timpul nu ne-a permis sa iesim la topoganele exterioare desi temperatura afara era undeva pe la 18-20 C, asa ca am stat cu precadere in interior. Totusi, am putut observa cam in ce constau aceste topogane exterioare. Sunt 6 tobogane exterioare si bazinul dedicat aterizarii din acestea. Este toboganul fulger, toboganul avalansa, toboganul kamikaze, toboganul curcubeu, toboganul cobra şi toboganul magic.

Mai sunt si alte bazine exterioare, bazin cu valuri, bazin cu intrarea lina, care se adanceste pe masura ce mergi spre partea din spate.

Nymphaea - outdoor slides

Exista si bazinul olimpic de sarituri care are (conform panoului informativ) o adancime de 5 metri si este dotat cu 6 platforme fixe, dar si bazinul olimpic de inot, dotat cu 10 piste.

Nymphaea - kids pool

 

Si am ajuns la sectorul interior al Aquapark-ului. Are forma circulara, forma unui dom, cu o structura metalica & sticla, pana pe la vreo 6-7 metri, dupa care structura este din lemn acoperit cu o folie din plastic transparent.

Aici sunt 2 bazine pentru aterizarea de pe tobogane, un bazin de catarare , un bazin pentru copii “Corabia Piratilor”, bazinul de trecere interior – exterior si un bazin pentru adulti, cu o zona de vartej de apa, care functioneaza la anumite intervale orare.

Nymphaea - indoor pools and slides

In centrul cladirii este amplasat turnul de acces la tobogane, de unde se poate urca in unul din cele 4 tobogane – Anaconda 2 (32,00 metri), Anaconda 3 (104,50 metri – destul de lung…), cel de familie (10,50 metri) si toboganul ceapă (47,70 metri).

In partea dinspre bazinul de acces interior-exterior sunt si 2 jacuzzi.

Nymphaea - slides

In partea spre bazinul exterior de adulti este amplasata zona interioara de alimentatie publica, cu un bar si o zona cu autoservire.

Exista si o zona de spa si wellnes, cu saune, baie turceasca si masaj, dar la care nu am intrat de data aceasta fiind cu copiii. Sper sa pot recupera cu urmatoarea ocazie.

Ca si pret, Nymphaea este comparabil cu Debrecen (vezi impresii aici) iar facilitatile sunt excelente. Serviciile, infrastructura si curatenia sunt de asemenea de un nivel inalt. In sfarsit o alternativa reala la aquapark-urile din Ungaria.

Sunt curios cat e de aglomerat in lunile de vara si in vacanta copiilor…….