Prima vizita in Vaduz Liechtenstein (detalii aici) a fost in 2008 urmata de 2014. Diferenta dintre cele 2 vizite a fost timpul petrecut la vama deoarece in 2008 am astepta cam 30 de minute si vamesii au fost extrem de rigurosi in a verifica fiecare colt al masinii inainte de a ne lasa sa intram.

Vaduz Liechtenstein - history

Am lasat masina intr-o parcare destul de centrala, si am plecat in explorarea orasului, care are o populatie de doar 5000 de locuitori. Orasul are o zona pietonala strajuita de palmieri si alte soiuri de copaci, cu multe flori, bancute unde te poti odihni, un birou de turism si multe terase si magazine de suveniruri.

Vaduz Liechtenstein - church

Cladirea Parlamentului din Vaduz Liechtenstein, este construita in mijlocul Sf. Petru Kaiser Platz in apropierea cladirii guvernului. Inceputa in anul 1993 si finalizata in 2008 a fost construita in piata numita dupa istoricul Peter Kaiser Liechtenstein, reprezentantul Liechtenstein in 1848 in “Adunarea Natională germana”.

Vaduz Liechtenstein - downtown

Intreg orasul se parcurge pe jos cam in 40 de minute (bineinteles depinde de ritmul plimbarii). Sus pe un deal si vizibil de la departare, se afla emblema sau simbolul orasului, castelul Vaduz, care are o vechime respectabila (circa 700 de ani). Acesta este resedinta familiei Princiare din anul 1938, si din aceasta cauza nu se viziteaza.

Vaduz Liechtenstein - castle

O alta atractie a orasului este Red House, cladire care atrage privirile si care este si cea mai veche din Vaduz Liechtenstein. Din pacate nu se poate vizita.

Pe strada pietonala sunt multe magazine, banci, primaria, si muzeul postasului pe care noi l-am găsit închis.

Vaduz Liechtenstein - rathaus Vaduz Liechtenstein - statue

Concluzia finala: Vaduz nu poate fi considerat o destinatie turistica dar daca treceti cumva prin zona merita aruncata o privire, este totusi o capitala europeana.

Circuitul nostru continua spre Valea Rinului (vezi impresii aici) unde urma sa petrecem cateva zile de aventura.