In octombrie 2016, o calatorie in interes de serviciu ma aduce pentru 4 zile in frumoasa statiune Noordwijk, situata in partea de vest a Olandei, la o distanta mica de Amsterdam (vezi impresii aici) sau Haga (vezi impresii aici).

Noordwijk - view Noordwijk - seaside

Fiind cazat la un hotel chiar pe faleza, am putut observa imagini superbe cu apusul, rasaritul sau cu forfota din aceasta perioada. Chiar daca era extra sezon, statiunea era destul de bine populata, indeosebi cu persoane de varsta a doua sau a treia.

Noordwijk - sunset Noordwijk - sunset beach

Noordwijk are plajele pline de kite-surferi si de turisti vara si este considerata  o statiune de lux de catre olandezi, cautata atat de localnici si nu numai. Amatorii de sporturi extreme, de vant si soare, de leneveala pe un nisip fin si rosiatic, vin aici regulat si se bucura de toate aceste mici placeri.

Noordwijk - hotell view

Faleza este plina de restaurante si hoteluri, si cred ca paleta culinara include aproape orice bucatarie si gust. Sunt multe terase, cafenele dar si cluburi sau baruri unde tinerii petrec pana spre zi.

In una din zile am ales sa mananc un meniu texan si nu am dat gres pentru ca bucatarul a fost la inaltime. E interesant sa vezi oameni cu caini in interioul restaurantului, lucru perfect normal si acceptat.

Noordwijk - restaurant Noordwijk - dinner

O plimbare pe faleza ajuta digestia dar e si un motiv de a descoperi zona la pas.

Noordwijk - walk

Nu departe de faleza, e principala strada pietonala cu magazine unde e mereu agitatie si o selectie variata de produse de la articole de plaja, la magazine de lux si aproape orice categorie de imbracaminte.

Noordwijk - downtown

La hotelul unde am participat la o conferinta, era cazata nationala de fotbal a Olandei asa ca printre cei cu care te intalneai des era si Sneijder 🙂

Noordwijk - sneijder

Noordwijk (pagina oficiala) a fost o surpriza placuta, desi nu stiu daca o vacanta de vara la Marea Nordului este ceea ce imi doresc 🙂