Croaziera pe Mediterana a avut un succes incredibil in cadrul familiei asa ca ne-am hotarat sa repetam experimentul . Anul trecut a fost prima noastra croaziera pe Mediterana (vezi detalii aici), asa ca ne-am hotarat sa alegem din nou o croaziera, tot cu MSC dar de aceasta data pe Mediterana de Est.

Traseul a fost urmatorul iar gazda noastra a fost MSC Musica:

Cateva date despre vas: MSC Musica a fost construita in 2006 , are 1,268 cabine ce pot gazdui 2,536 de pasageri si in jur de 990 membrii din staff.

Croaziera pe Mediterana - port kotor

Am pornit din Cluj pe traseul Oradea – Budapesta – Ljubliana – Postonja sau 912 km de parcurs in aproximativ 9,5-10h de condus. Am avut si “norocul” de a avea parte de 2 accidente pe autostrada in zona Balaton ceea ce a adus o intarziere de aproape 1h la timpul estimat initial.

Ajunsi spre seara in Postonja, am vizitat micuta dar cocheta locatie inainte de a ne retrage spre o binemeritata odihna dupa un drum lung. Cu atat mai mult cu cat a doua zi aveam programata o vizita la celebra pestera, cea mai mare din Europa, incepand cu ora 9 AM.

Croaziera pe Mediterana - predjama

Am inceput dimineata cu castelul Predjama, construit in urma cu mai bine de 800 de ani.

Copiii au fost destul de impresionati de castel, in special Alex care era preocupat de partea inginereasca, respectiv constructia in stanca cu unelte destul de primitive.

Croaziera pe Mediterana -predjama castle

Am continuat cu pestera Postonja care ne-a incantat desi aveam un termen recent de comparatie cu pestera Ursilor (vezi impresii aici) si Scarisoara . Totusi, cea mai mare pestera din Europa ne-a demonstrat de ce era considerata “regina”. Ghidul ne-a spus ca este si cea mai vizitata pestera din lume.

Croaziera pe Mediterana -postonja train

Croaziera pe Mediterana - postonja cave guide

Punctul culminant pentru copii a fost simularea anuntata de ghid in care se oprea iluminatul pe o zona pentru a vedea conditiile naturale din pestera. Si vietuitoarele, acele mici reptile, desi captive, au adaugat suspans simularii 🙂

Cateva detalii tehnice si utile :

Adresa:  Jamska cesta 30, Postojna 6230, Slovenia

Parcare : Exista foartea aproape de intrare si costa 6 euro/zi.

Croaziera pe Mediterana - postonja cave schedule

 

Orar: In functie de luna in care se viziteaza, orarul arata cam asa:

Croaziera pe Mediterana - predjama timetable Croaziera pe Mediterana - postonja timetable

Bilete: Exista diferite combinatii de pachete ce pot include atat pestera , cat si castelul dar si alte atractii.  Va recomand site-ul atractiei pentru alegerea pachetului dorit:

Incarcati cu experienta traita dar si cu temperatura de 10 grade din interiorul pesterii in timpul turului de 1,5h, pornim spre portul de imbarcare care a fost Venetia. Ajunsi aici, lasam masina in parcarea P2 a portului si mergem sa incepem formalitatile de imbarcare care dureaza cam 1,5h datorita aglomeratiei generate de faptul ca probabil 60-70% din pasageri se imbarca din Venetia.

Croaziera pe Mediterana - topogane

Asa incepe croaziera pe Mediterana de anul acesta asa ca dupa un pranz rapid, incepem sa exploram vasul si sa facem prima baie in piscina.

Croaziera pe Mediterana - pools Croaziera pe Mediterana - deck

Nu trece mult si semnalul sonor ne anunta ca vasul paraseste portul si spre surprinderea noastra trece prin fata pietei San Marco. Privelistea e unica atat pentru cei de pe vas cat si pentru cei de pe tarm.

Croaziera pe Mediterana - venice view

Croaziera pe Mediterana - venice san marco square

Seara e dedicata explorarii vasului si inevitabil spectacolelor organizate de trupa de animatie.

Croaziera pe Mediterana - ship

Croaziera pe Mediterana - party

Croaziera pe Mediterana - ship sunset

Copiii nu vroiau sa piarda sub nici o forma programul de seara, in special datorita faptului ca era precedat de momente comice facute de 3-4 baieti comedianti. De genul: imitau gesturile turistilor, simulau ca scapa un pahar plin pe rochiile doamnelor, lipeau chestii pe spatele turistilor…..

Croaziera pe Mediterana - theatre

Croaziera pe Mediterana - ship overview

Programul de pe vasul de croaziera pentru prima zi arata cam asa si sumariza detaliile debarbarii, excursiile optionale organizate de MSC dar si activitatile de pe vas. Croaziera pe Mediterana este plina de evenimente ce nu trebuie ratate !

Croaziera pe Mediterana - program

De ce ne plac croazierele ?

  • pentru ca imbina vacanta activa cu relaxarea
  • pentru ca in fiecare zi te trezesti in alta locatie
  • pentru ca sunt servicii de 5 stele similare oricarui hotel de aceasta categorie
  • pentru ca tangajul este insesizabil

Nu uitati sa cititi si articolele dedicate (impresii aici si aici)ce ofera multe sfaturi utile celor interesati de o croaziera.