Am tot amanat aceasta vizita la Disneyland Paris (pagina oficiala) pentru ca mezinul sa fie putin mai mare si sa inteleaga si sa se bucure de aceasta experienta. La inceput de septembrie 2015, inainte de inceperea anului scolar, am hotarat sa petrecem cateva zile la Paris si inevitabil la Disneyland, principalul obiectiv.

Asa ca ne luam bilete din timp si pornim dis de dimineata cu Wizzair pe ruta Cluj – Paris.

Disneyland Paris - flight

Am sperat ca pe avion copiii sa recupereze din somnul pierdut cu trezirea extrem de matinala dar adrenalina excursiei si totodata primul lor zbor cu avionul a transformat visele noastre intr-o mare amagire 🙂

Dupa ce am aterizat, am luat bus-ul din Beauvais spre inima Parisului si am petrecut ziua admirand orasul luminii, dar despre toate astea mai detaliat intr-o postare separata (aici).

Disneyland Paris - louvre tour

Am optat pentru o cazare la 30 minute de Disneyland Paris cu transportul in comun asa ca pornim cu aproximativ 1,5h inainte de deschidere spre parc. Cum ajungem, ne intampina efectiv o mare de oameni ce deja isi ocupasera locul la coada de intrare.

Disneyland Paris - entrance1 Disneyland Paris - entrance

Securitatea e stricta si verificarile sunt similare celor din aeroport asa ca dupa aprox 30-40 de minute pasim pe taramul basmului. Si nu cred ca folosesc cuvinte mari cand spun ca si adultii raman profund impresionati si parca se translateaza in atemporalitate in lumea copilariei pe care o recreeaza Disneyland-ul.

Disneyland Paris - hotel Disneyland Paris - overview

Asa ca incepem sistematic sa exploram parcul Disneyland Paris si atractiile, iar castelul Frumoasei din Pădurea Adormita este un prim obiectiv. Apoi, incet-incet trecem pe la Peter Pan, Alba ca Zapada, Alice in Tara Minunilor si celelalte personaje clasice, fiecare cu propria lume si atractie.

Disneyland Paris - attractions Disneyland Paris - snow white Disneyland Paris - tour

Disneyland e incredibil de aglomerat ceea ce face ca timpul mediu ce asteptare sa creasca de la 20-25 min la primele ore ale diminetii la 1h in cursul dupa-amiezii. Cu toate astea, mereu se gaseste ceva de facut sau vizitat.

Disneyland Paris - mickey mouse Disneyland Paris - castle Disneyland Paris - river

Si optiunile de masa in Disneyland Paris sunt multiple si relativ diversificate dar pastreaza trendul preponderent de fast-food specific parcurilor tematice.

Exista doua momente in zi care sunt oarecum puncte de referinta pentru vizitatori: parada personajelor si focurile de artificii dupa ce se lasa intunericul.

Parada personajlor este chiar impresionanta cromatic, vizual, auditiv dar mai ales ca organizare, precizie si simetrie.

Disneyland Paris - parade

Este tinuta zilnic la ore fixe si reprezinta pentru multi vizitatori punctul terminus al vizitei.

Disneyland Paris - parade1 Disneyland Paris - parade2

Parintii cu greu faceau fata eforturilor copiilor de a trece de bariera improvizata si de a merge sa-si imbratiseze personajele preferate.

Disneyland Paris - parade3 Disneyland Paris - parade4 Disneyland Paris - parade5

Si pentru ca filmul Frozen era la mare moda, parada personajelor Elsa si Ana se desfasura de cateva ori pe zi, la diferite ore, spre incantarea copiilor.

Disneyland Paris - parade6

Copiii au dorit sa ia autografe de la toate personajele intalnite in parc de-a lungul celor doua zile, iar pentru asta a trebuit sa stam la diferite cozi si cate 30 de minute. Dar bucuria copiilor este nepretuita, nu? 🙂

Disneyland Paris - store Disneyland Paris - pluto

Desi istoviti dupa 11h de patrulat prin parc, nu putem sa nu vedem si spectaculosul foc de artificii si joc de lumini programat aproape de ora 10 seara cand intunericul putea crea ambianta perfecta pentru ce urma.

Disneyland Paris - night show

Printre atractiile favorite enumeram :

  • Alba ca Zapada si casa ei
  • Peter Pan
  • Casa bantuita
  • Trenuletul din mina

Disneyland Paris - train

Am petrecut 2 zile minunate la Disneyland si cred ca indiferent de varsta oricine s-a intoarce cu placere ori de cate ori ar avea ocazia. Asta in ciuda pretului piperat. Pentru ca taramul de basm nu poate fi cuantificat in $$$, nu ? La fel ca si comparatiile cu Legoland Billund (vezi impresii aici) sau Germania (vezi impresii aici)…..