Katakolon este un port mic si cochet, cu stradute pline de mici comercianti pregatiti cu suveniruri pentru toate gusturile. Este de altfel, principala locatie de unde pornesc tururile spre celebra Olympia.

Veneam din Italia (vezi impresii aici) dar peisajul nu era foarte diferit odata ce am ajuns in portul din Katakolon. Aerul si specificul mediteranean predomina micuta localitate elena.

traseu msc musicaKatakolon - port Katakolon - msc musica

Noi am optat pentru un tur organizat de o agentie locala datorita distantei fata de port si a timpului limitat. Dupa cum vedeti, pretul afisat este doar marketing , pretul final fiind cu totul altul.

Katakolon - map Katakolon - tours

Dupa o calatorie din Katakolon cu autocarul de 45 min sau 37 km, am ajuns in Olympia. Temperatura de 33-34 grade facea vizitarea si mai anevoioasa dar un loc incarcat cu atata istorie era imposibil de ratat.

Olympia (detalii aici), un oras in Grecia antica, in Elis, este cunoscuta ca loc de desfasurare a Jocurilor Olimpice in perioada clasica, comparabile in importanta cu Jocurile Pitiene tinute la Delphi. Ambele jocuri se desfasurau in fiecare Olimpiada (la fiecare patru ani).

Katakolon - olympia tour

Jocurile Olimpice dateaza din cel mai tarziu 776 i.C.. La sfarsitul secolului IV, imparatul Teodosie le-a abolit.

Olympia este cunoscuta si pentru statuia imensa a lui Zeus, statuie facuta din fildes si aur, una dintre Cele Sapte Minuni ale Lumii, facuta de Phidias. A fost gazduita de templul lui Zeus, foarte aproape de o cladire imensa, care se considera ca a fost atelierul lui Phidias, in care acesta a creat statuia (ulterior atelierul a fost transformat intr-o basilica crestina, in prezent ruinata).

Katakolon - olympia stadium

Taxa de intrare este 9 euro/pers si complexul cuprinde mai multe anexe si muzee.

La intoarcere, ne-am plimbat putin pe faleza portului din Katakolon si am admirat privelistea si tavernele ce isi asteptau clientii.

Katakolon - port view Katakolon - port restaurants

Programul vasului de croaziera pentru a 3-a zi, Katakolon:

Katakolon - program

Istoria acestui loc dar si caldura sufocanta au fost reperele acestei destinatii. Dar, cand te gandesti cate secole de evenimente unice au avut ca si gazda acest loc unic, nu poti sa ramai indiferent si sa treci peste niste mici incoveniente care cu trecerea timpului oricum se uita.