Dupa doua zile pline ( vezi impresii aici si aici ), ziua 3 am rezervat-o vizitarii muzeelor (New York MET) si celebrei clădiri Empire State Building. Cu biletele luate, pornim prin Central Park spre New York MET sau Metropolitam Museum of Art. (pagina oficiala)

New York MET - entry

Trebuie sa recunosc ca este un muzeu ce m-a impresionat datorita multitudinii de exponate de calitate, foarte bine structurate si extrem de aerisite. Pasind prin New York MET, descoperi o alta lume parca impartita pe secole si civilizatii si poti petrece lejer o zi plina in incinta muzeului. Ce il face  cu adevarat special este faptul ca nu se adreseaza doar unui public specializat ci este foarte atractic chiar si pentru un ochi de amator.

New York MET - map

Fiecare zona continea extrem de multe detalii si un angajat pregatit sa raspunda la orice intrebari ai putea avea. Exista chiar si o garderoba unde puteai sa iti lasi haina si lucrurile ce ar putea sa te incomodeze pe parcursul turului interior. Desi era o coada insemnata la garderoba, totul mergea repede si foarte bine organizat.

New York MET - indoor New York MET - guns rooms

Exponatele in marime naturala sunt deliciul fotografilor si al vizitatorilor. Copiii sunt cei mai fideli clienti desi nici adultii nu sunt mai timizi.

In fiecare sala exista personal dispus sa ofere detalii suplimentare si informatii, desi nu substituie rolul unui ghid si nici nu ofera tururi specializate.

New York MET - knights New York MET - horseman

 

Samuraii si uimitoarea lor istorie nu puteau lipsi dintre exponate. Explicatiile aratau dimensiunile reduse si inaltimea luptatorilor din acele vremuri.

New York MET - samuraiNew York MET - tour

Costul de $25 mi s-a parut infim la sfarsitul turului ce a durat cateva ore datorita experientei extraordinare traite.

New York MET - Egypt area1 New York MET - Egypt area

Dupa ce am luat pranzul si ne pregateam sa pornim spre Empire State Building, am vazut la stiri ca o furtuna puternica de zapada urma sa loveasca NY in acea seara iar JFK urma sa se inchida pentru 24h. Cum urma sa avem zborul de intoarcere programat chiar ziua urmatoare, am avut sansa sa putem fi reprogramati pe un zbor ce urma sa plece in 3h asa ca pe fuga am parasit hotelul si ne-am indreptat spre aeroport.

Am parasit New Yorkul pe fuga si parca nepregatiti sa ne despartim, dar ne-am promis ca o sa ne intoarcem in cativa ani impreuna cu copiii si neaparat vara 🙂