Mergand din Lugano (vezi impresii aici) spre Milano (vezi impresii aici), am avut o noapte de cazare chiar pe malul lacului Como.

Lacul Como (detalii aici) a reusit sa ma impresioneze din toate punctele de vedere. O jumatate de zi petrecuta aici s-a dovedit a fi extrem de putin, pentru ca lacul nu inseamna doar luciul apei in sine ci mult mai mult de atat: peisajul absolut fascinant care ajuta la realizarea unor fotografii magnifice, satele dimprejurul acestuia, fiecare cu specificul si punctele lui de interes turistic, plimbarile cu vaporasul care ne ofera niste momente unice si nu in ultimul rand linistea care ne inconjoara pretutindeni.

circuit-2008

Como - lake views

Lago di Como asa cum il numesc italienii este un lac de origine glaciara, situat in provincia Lombardia, la aproximativ 50 km de Milano si doar la cativa pasi de granita cu Elvetia. Cu suprafata lui de 146 km² si o adancime-record de mai bine de 400 metri (al 5-lea cel mai adanc lac din Europa, Lacul Como este cel mai mic dintre cele trei lacuri (Como, Maggiore si Garda), toate formand asa-numitul trio de lacuri din nordul Italiei.

Como - view

Oraselele cochete, cu stradutele inghesuite si terasate, strajuiesc malurile lacului, amplasate la poalele muntilor, ofera privelisti foarte frumoase. Pot intelege de ce atatea celebritati precum Madona, George Clooney, Sylvester Stallone sau Gianni Versace isi au case de vacanta pe malurile lacului.

Como - village view

Belaggio, celebrul satuc aristocrat care inspira eleganta, merita vizitat daca timpul va permite. Dar noi trebuia sa ajungem la Milano asa ca am luat un mic dejun “with a view” inainte de a porni mai departe.

Como - breakfast view

Cu siguranta lacul Como va fi si o destinatie viitoare pentru vacantele noastre mai ales ca va fi o scuza perfecta de a reveni alaturi de copii, care cu siguranta il vor admira cum am facut-o si noi.

Periplul nostru continua spre Milano, unde ne astepta o noua aventura.