In Verona revenim pentru a treia oara, prima data fiind in 2008 dar cu fiecare ocazie ma incearca aceeasi emotie si doza de romantism emanata de acest oras.

Desi Casa Julietei este principala atractie si elementul de referinta cand spui Verona, pe mine m-a impresionat mult mai mult amfiteatrul roman, o constructie impozanta in piata centrala care e gazda multor spectacole in aer liber, cu precadere opera .

Verona - city walls Verona - arena Verona - central sqaure

Nici de aceasta data nu a fost o exceptie, spectacolul adunand oameni de diferite varste imbracati impecabil ca pentru orice seara de gala.

Verona - arena inside

Evident ca Alex a admirat soldatul ce parca strajuia constructia similar romanilor ce au facut asta secole la randul.

Verona - statue

Stradutele inguste, cochete si pline de magazine de firma serpuiesc spre casa Julietei. Terasele si restaurantele sunt ticsite de localnici si turisti ce admira spectacolul vizual si sonor. Stradutele sunt pline de comercianti ambulanti si de artisti ce incearca sa isi castige existenta aducand zambete pe fata celor ce ii viziteaza.

Verona - central square 1 Verona - tour Verona - statue

Cand am ajuns, fiind deja seara, nu mai erau posibile vizitele in interior la casa Julietei , dar celebrul balcon si casa puteau fi admirate. Evident ca ne-a frapat multitudinea de scrieri de pe pereti ce parca incerca sa innode legenda dragostei cu celebrul cuplu.

Verona - giulietta house Verona - giulietta house balcony

Ne-am intors la hotel sa ne odihnim si sa ne pregatim de urmatoarea zi ce urma sa o dedicam Aquapark-ului Caneva (vezi impresii aici).