In Noiembrie 2015 ne hotaram sa petrecem un weekend prelungit in Debrecen Aquaticum (pagina oficiala) la acest Aquapark despre care auzisem multe lucruri bune.

Pornim din Cluj dis de dimineata si ajungem relativ repede si ne indreptam spre hotel. Am hotarat sa luam cazarea la hotelul de patru stele din incinta pentru comoditate si facilitatile incluse. Baile termale, Debrecen Aquaticum si Hotelul Termal (care face parte integranta din acest complex) sunt conectate printr-un culoar.

Ne cazam si pornim spre bazine pentru ca cei mici nu mai aveau deja rabdare.

Debrecen Aquaticum - view

La intrare ti se da un ceas de plastic care iti permite conform pretului platit accesul in zonele de agrement.

Sala vestiarelor de la Debrecen Aquaticum este si aici comuna, Vestiarele se aloca de la bun inceput si se deschid prin atingerea ceasurilor de scanerele existente.

Debrecen Aquaticum - indoor

Aquapark-ul este foarte luminos, sub forma de cupola, nu are multe piscine dar cele existente sunt suficiente mai ales ca exista si una mai mare si adanca (2,20 m) numai buna pentru inotat. Sunt mai multe topogane. Din cele 12 existente 7 sunt pentru copii mai mari si adulti, iar restul pentru cei mititei. Sunt si cateva Jacuzzi separate de piscine.

Debrecen Aquaticum - slide

Vegetatia existenta in interiorul parcului Debrecen Aquaticum este un mare plus, pentru ca iti da senzatia de zona mediteraneana cu toti palmierii si plantele agatatoare care cresc acolo.

O scurta trecere in revista a bazinelor: unul cu valuri (care este de fapt si piscina cea mai adanca), baby pool, bazin pentru copii si un bazin cu elemente distractive (chopper acvatic, baie in pestera, curs de apa-care este o piscina ingusta care imita un rau, jeturi de apa si dusuri ciuperca).

Debrecen Aquaticum - slides Debrecen Aquaticum - general view

Insa marele plus din punctul meu de vedere, este buna separare a zonei de agrement de cea de tratament, astfel incat cei care doresc sa se relaxeze in liniste o pot face in aceasta zona.

Partea de tratament are 3 bazine cu apa termala de diferite temperaturi (33, 35 si 38 de grade C), o piscina de inot (27 grade C), 2 piscine alternative cald (40 grade C) -rece (20 grade C), o piscina exterioara cu o temperature de 36 grade C si doua camere cu aburi, una la 35-40 de grade C si una la 45-50 de grade C.

Zona cu saune se afla la subsol si aceasta fiind bine delimitate de restul parcului. Ofera deasemenea si servicii de masaj.

In interiorul aquapark-ului Debrecen Aquaticum este si un restaurant unde se poate servi masa.

Ce i-a incant pe copii a fost zona de joaca situata la etajul la care eram cazati si de care au profitat din plin.

Debrecen Aquaticum - playground

Am avut demipensiune inclusa asa ca pot spune ca masa in incinta hotelului a fost chiar bogata si variata atat la micul dejun cat si la cina.

Ce mi-a mai placut a fost lipsa aglomeratiei vizibila in jacuzzi care erau relativ mici, dese dar slab populate.

Inevitabil, pe drumul de intoarcere spre casa am facut o comparatie cu alte aquapark-uri ca cele din Budapesta (vezi impresii aici). Rezultatul nu il dezvaluim inca 🙂

Debrecen, see you soon !