Cei 66 km ce separa Amsterdam (vezi impresii aici) de Haga ii strabatem in aproximativ 1h iar Haga ne intampina cu o vreme superba.

Desi Madurodam reprezinta obiectivul principal al orasului, am ales sa nu il vizitam in conditiile in care la Bruxelles (vezi impresii aici) mergeam la Mini Europe.

Amsterdam - circuit

Haga - flowers

Asa ca incepem vizita cu Binnenhof.  Complexul de cladiri Binnenhof este situat in centrul orasului, pe malul raului Hofjvijer. Inca din secolul al XIII-lea, castelul construit in stil gotic este unul dintre cele mai importante cladiri pentru politica din Olanda. Binnenhof este cea mai veche cladire a Parlamentului din lume deschisa publicului si in zilele noastre.

Haga - binnenhof Haga - binnenhof tour Haga - binnenhof inside

Desi zona era animata, nu am simtit aglomeratia fireasca a unui obiectiv turistic major.

Haga - bridge Haga - building

Urmatoarea oprire planificata era Sealife in Scheveningen si plaja pentru restul zilei. Ajugem pe faleza, parcam masina si ne indreptam spre Sea Life.

Haga - sealife scheveningen

Preturile accesibile mai ales ca este un sealife destul de micut dar interesant fiind prima data cand copiii vad un tunel si rechini.

Standard Ticket Online price On-the-day price
Adult (12+) € 14,- € 16,-
Child (3-11yrs) € 10,50 €12,50

Haga - sealife scheveningen aquarium Haga - sealife scheveningen attractions Haga - sealife scheveningen attractions1

Dupa 1h de admirat vietuitoare marine, ne indreptam spre plaja. Extrem de lata, foarte curata, cu nisip fin dar cu apa rece ca gheata. Ca latime a plajei, ne aminteste de Lido di Jesolo din Italia  🙂 (vezi impresii aici)

Haga - scheveningen beach Haga - scheveningen beach fun Haga - scheveningen beach view

Faleza era ticsita de restaurante, baruri si cafenele iar hotelurile si apartamentele de inchiriat din zona indica un puternic flux de turisti.

Incheiem ziua incarcati de foarte multe amintiri si experiente noi mai ales pentru cei mici.