Nyiregyhaza Zoo este  cea mai mare si mai frumoasa gradina  din Ungaria motiv pentru cate nu ratam nici o oportunitate sa o vizitam.

Parcam masina in parcarea de la intrarea in parc si ne indreptam spre casa de bilete. Parcarea de obicei este neincapatoare pentru fluxul de turisti mai ales pe weekend.

Biletul pentru 2 adulti si 2 copii este 8900 HUF iar site-ul oficial ofera toate detaliile necesare chiar si in romana.

Gradina zoologica este impartita pe regiuni geografice si recompune continentele din punct de vedere al faunei si, pe alocuri, al florei. La intrare am primit o harta si un pliant cu cateva informatii referitoare la spectacolele ce se desfasoara zilnic aici. Sunt si oferte avantajoase pentru familii cu copii.

Imediat dupa intrare pe partea stanga se afla Zona Polara. Intr-un acvariu imens de sticla am dat cu ochii de leul de mare :). Am gasit focile jucause care fac spectacole in fiecare zi, tot aici am intalnit si pinguinii si ursul polar.

Nyiregyhaza Zoo - pinguins Nyiregyhaza Zoo - sea lions

In partea dreapta se afla Piramida Verde si Ocearium-ul unde am intalnit rechinii si alte tipuri de pesti.

Piramida Verde este un complex unic atat in Ungaria cat si in toata regiunea Europa Centrala. Se intinde pe o suprafata de 4000 m2, cu 3 etaje. In partea de subsol a cladirii se afla Piramida Verde, unde ne putem plimba intr-un culoar de sticla admirand rechinii, iar deasupra acvariului se afla Casa Padurii Tropicale, care arata ca o jungla. Daca mergem mai departe, trecand podul suspendat ajungem la urangutanii simpatici sau la Pestera Groazei… iar plimbandu-ne langa cascada de 10m am vazut colectia speciala a reptilelor.

Nyiregyhaza Zoo - fishes Nyiregyhaza Zoo - shark Nyiregyhaza Zoo - aquarium

Zona Asiatica este reprezentata prin camile, rinoceri indieni, iaci.

Nyiregyhaza Zoo - rhyno

Aici poti mangaia girafele, poti admira zebre, rinoceri, antilope, elefantii din Africa, hipopotamii pitici, flamingo, familia de lei, crocodilii etc.

Nyiregyhaza Zoo - zebra Nyiregyhaza Zoo - girafe Nyiregyhaza Zoo - antilope

Bazinul Carpatic se intinde pe o suprafata de circa 1 hectar, am citit pe site-ul oficial ca este infiintat chiar de la inceputuri… unde am intalnit o pereche de ursi.

In Curtea Taraneasca (Casa Bunicilor) dela Nyiregyhaza Zoo am intalnit tot felul de animale domestice care traiesc in jurul omului la tara.

In Lumea Americii de Nord am intalnit turma de bizoni, puma, caprioare… dar si lupul-alb.

Nyiregyhaza Zoo - deer

In casa Americii de Sud de la Nyiregyhaza Zoo este o minigradina cu cactusi de diferite marimi, unde traiesc testoase, serpi, aligatori, anaconda, tapiri s. a. d.

Australia: aici traiesc cangurii si mai multe specii de pasari.

Lemurul este o vedeta datorita distantei la care poti ajunge de el.

Nyiregyhaza Zoo - monkeys

Vara peste tot exista tonete cu inghetata si alte minuturi, racoritoare… sunt si restaurante in incinta daca vi se face foame.

M-a impresionat leopardul de zapada despre care vazusem un documentar pe Discovery unde timp de 3 luni s-au chinuit cu camere fixe si mobile sa il filmeze. Este extrem de rar si foarte scump la vedere iar aici aveau 2 exemplare.

La iesirea din Nyiregyhaza Zoo este un magazin cu suveniruri cu preturi de bun simt si pentru toate buzunarele. Comparand cu Zoo Budapesta (vezi impresii aici), aceasta este mult mai intinsa, aerisita si cu o diversitate mult mai mare de animale.

Desi am fost de 3-4 ori pana acum la Nyiregyhaza Zoo si pozele sunt selectate din diverse vizite, copiii se bucura de fiecare data mai ales ca 3-4h ai unde sa te plimbi si ce sa vezi.