Canada era de ceva timp pe lista noastra mai ales dupa ce am trecut Atlanticul de atatea ori cu destinatia America de Nord, asa ca ne-am bucurat de ultimele zile de vara vizitand estul tarii, cu pitorestile orase Toronto, Montreal, Ottawa si Quebec.

Dupa un zbor placut si formalitati de vama surprinzator de rapide, comparativ cu SUA, ajungem in Quebec unde incepem circuitul nostru canadian.

Orașul Quebec este singurul oraș fortificat din America de Nord și un sit al patrimoniului mondial UNESCO. Fondat în 1608 ca un post comercial de blănuri, orașul a devenit rapid un centru administrativ și astăzi este capitala provinciei Quebec și unul dintre cele mai frumoase orașe din Canada. Orașul Quebec are o istorie bogată, o cultură vibrantă și o atmosferă fermecătoare, care îl fac o destinație ideală pentru orice călător.

Dacă vrei să descoperi cele mai importante atracții turistice din orașul Quebec, Canada iată o listă cu 9 lucruri pe care nu trebuie să le ratezi:

  1. Plimbă-te prin Place Royale

Place Royale este locul unde a fost fondat oficial orașul Quebec, în 1608, de către Samuel de Champlain. Aici vei găsi cea mai mare colecție de clădiri din secolele XVII și XVIII din America de Nord.

Place Royale este numită în onoarea lui Ludovic al XIV-lea, al cărui bust îl decorează, și este o piață plină de farmec, cu restaurante, terase și magazine. Biserica de piatră Notre-Dame des Victoires se înalță în fața pieței, alături de Maison Chevalier, care face parte din Musée de la Civilisation.

canada - quebec4

2. Explorează Citadela Quebecului

Citadela Quebecului este cea mai mare fortăreață britanică din America de Nord, construită între 1820 și 1850 pentru a apăra orașul. Citadela este un sit istoric remarcabil și reședința secundară oficială a monarhului canadian și a guvernatorului general al Canadei. Aici poți vizita Muzeul Regal 22 e Regiment, unde poți afla mai multe despre istoria regimentului și a fortului. De asemenea, poți asista la ceremonia schimbării gărzii, care are loc zilnic în timpul verii.

canada - quebec9

3. Admira Château Frontenac

Château Frontenac este cel mai faimos simbol al orașului Quebec și cel mai fotografiat hotel din lume. Acest hotel impunător are un stil arhitectural inspirat de castelele medievale franceze și oferă o priveliște superbă asupra râului Saint-Laurent. Fie că te oprești doar pentru o vizită la Château sau te cazezi pentru o noapte, merită să îl vezi.

canada - quebec7

4. Plimbă-te pe Dufferin Terrace

Dufferin Terrace este o promenadă lungă și largă care se întinde de-a lungul râului Saint-Laurent și oferă o vedere magnifică asupra Château Frontenac și a orașului vechi. Numele terasei vine de la Lord Dufferin, un guvernator general al Canadei care iubea orașul Quebec. Terasa este foarte populară în orice anotimp: vara găsești spectacole live, iar iarna poți coborî cu sania pe o pistă amenajată. Sub terasă se află ruinele forturilor și castelelor Saint-Louis, care datează din secolul al XVII-lea.

canada - quebec1

5. Vizitează Vechiul Quebec

Vechiul Quebec este un cartier istoric al orașului Quebec, care cuprinde Orașul de Sus (Haute-Ville) și Orașul de Jos (Basse-Ville). Acesta este un sit al patrimoniului mondial UNESCO și cel mai vechi cartier conservat din America de Nord.

canada - quebec2

Aici poți admira zidurile și porțile care înconjoară orașul vechi, singurul oraș fortificat din America de Nord. Poți explora străzile înguste și pitorești, clădirile de piatră și monumentele istorice, cum ar fi Basilica-Catedrala Notre-Dame de Québec, cea mai veche biserică din Canada.

canada - quebec10

6. Descoperă Petit-Champlain

Petit-Champlain este o stradă pietonală plină de farmec, care se află în Orașul de Jos. Aici vei găsi o concentrare de galerii de artă și bistrouri rafinate, precum și magazine locale și artizanale. Petit-Champlain este considerat unul dintre cele mai frumoase cartiere din America de Nord și un loc ideal pentru a te relaxa și a te bucura de atmosfera orașului.

canada - quebec5
canada - quebec11

7. Plimbă-te pe Câmpia lui Abraham

Câmpia lui Abraham este un parc urban imens, situat pe platoul Cap Diamant. Aici a avut loc faimoasa Bătălie a Quebecului, în 1759, când francezii au pierdut orașul în fața britanicilor, decisiv pentru soarta Canadei.

canada - quebec6

8. Ia feribotul Québec-Levis

Feribotul Québec-Levis este o modalitate excelentă de a admira orașul Quebec dintr-o altă perspectivă. Feribotul traversează râul Saint-Laurent între Vieux Port (Portul Vechi) din Quebec și orașul Levis, situat pe malul opus. Călătoria durează aproximativ 15 minute și oferă o vedere panoramică asupra orașului vechi, Château Frontenac și Citadelei.

canada - quebec12

9. Montmorency Falls

Fie că mergi cu gondola, că urci scara pitorească sau traversezi podul suspendat, priveliștile Cascadei Montmorency sunt pur și simplu uluitoare. Experimentați puterea naturii, la doar 15 minute de centrul orașului.

canada - quebec3

Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile turistice pe care le poți vizita în orașul Quebec, un oraș plin de istorie, cultură și frumusețe.

Lasam Quebec-ul in urma si ne indreptam spre capitala Canadei, Ottawa , care ne intampina cu un soare plin si temperaturi de vara autentica.

Orașul Ottawa este capitala Canadei și unul dintre cele mai frumoase și mai diverse orașe din țară. Ottawa are o istorie bogată, o cultură vibrantă și o natură spectaculoasă, care îl fac o destinație ideală pentru orice călător.

canada - ottawa

Dacă vrei să descoperi cele mai importante atracții turistice din orașul Ottawa, iată o listă cu cateva obiective pe care nu trebuie să le ratezi:

  1. Dealul Parlamentului și clădirile Parlamentului

Dealul Parlamentului este locul unde se află clădirile Parlamentului, într-un stil gotic victorian impresionant.

canada - ottawa5

Aici poți vizita Center Block, unde se află Camera Comunelor și Senatul, precum și Biblioteca Parlamentului, o structură octogonală minunat mobilată. De asemenea, poți asista la ceremonia schimbării gărzii, care are loc zilnic în timpul verii, sau la prezentarea multimedia care proiectează imagini pe fațada clădirilor în timpul nopții.

canada - ottawa4

2. Canalul Rideau

Canalul Rideau este un sit istoric național, care conectează Ottawa cu Kingston pe Lacul Ontario. Acest canal de 200 de kilometri a fost construit între 1826 și 1832 pentru a crea o rută sigură de aprovizionare și comunicații între Montreal și Kingston.

canada - ottawa6

Canalul este un loc ideal pentru a te plimba, a face ciclism sau a practica sporturi nautice vara, sau pentru a patina pe gheață iarna, când se transformă în cea mai lungă patinoar din lume.

canada - ottawa1

3. Muzeul Războiului Canadian

Muzeul Războiului Canadian este un muzeu modern și interactiv, care prezintă istoria și impactul războaielor asupra Canadei și asupra lumii. Muzeul are expoziții permanente și temporare, care abordează teme variate, cum ar fi Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial, Războiul Rece sau misiunile de pace. Muzeul include și Memorialul Național al Războiului din Canada, unde sunt comemorați soldații canadieni căzuți în lupte.

canada - ottawa3

4. Piața Byward

Piața Byward este una dintre cele mai animate zone din oraș, unde găsești o varietate de restaurante, cafenele, baruri și magazine locale. Piața este și un loc popular pentru a cumpăra produse proaspete de la fermieri sau suveniruri de la artizani. Piața Byward este și un loc ideal pentru a te bucura de cultura și de divertismentul orașului, cu spectacole live, festivaluri și evenimente speciale.

5. Galeria Națională a Canadei

Galeria Națională a Canadei este cel mai mare muzeu de artă din țară și un loc unde poți admira opere de artă canadiene și internaționale. Galeria are o colecție impresionantă de picturi, sculpturi, fotografii, desene și alte forme de artă. Galeria include și Muzeul Canadian al Fotografiei Contemporane și Muzeul Canadian al Copiilor.

6. Catedrala Notre-Dame

Vizavi de Galeria Națională, Catedrala Notre-Dame din Ottowa este o frumoasă bazilică catolică sfințită în 1846. Este deosebit de remarcabilă pentru sculpturile interioare din mahon ale lui Philippe Parizeau și figurile celor patru evangheliști, profeți și apostoli de Louis-Philippe Hébert.

Vitraliile sunt deosebite. Seria de 17 ferestre care înfățișează scene din viața lui Hristos și a Fecioarei Maria a fost finalizată între 1956 și 1061, opera artistului din Montreal Guido Nincheri. Această clădire istorică, începută în 1841 și finalizată în 1880, este cea mai mare și mai veche biserică din capitala națiunii.

canada - ottawa2

7. Parcul Gatineau

Parcul Gatineau este un parc natural imens, situat pe malul opus al râului Ottawa, în provincia Quebec. Parcul este un loc ideal pentru a te bucura de natură și de activități în aer liber, cum ar fi drumeții, ciclism, canotaj sau schi. Parcul are și o varietate de atracții culturale, cum ar fi Cabana la Zucăr, Muzeul Canadian al Istoriei sau Muzeul Civilizației.

8. Feribotul Ottawa-Levis

Feribotul Ottawa-Levis este o modalitate excelentă de a admira orașul Ottawa dintr-o altă perspectivă. Feribotul traversează râul Ottawa între Vieux Port (Portul Vechi) din Ottawa și orașul Levis, situat pe malul opus. Călătoria durează aproximativ 15 minute și oferă o vedere panoramică asupra orașului vechi, clădirilor Parlamentului și Citadelei.

Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile turistice pe care le poți vizita în orașul Ottawa, un oraș plin de istorie, cultură și frumusețe.

Continuam circuitul din Canada cu Toronto, cel mai mare oras canadian, o metropola in adevaratul sens al cuvantului.

Canada - toronto1

Toronto este cel mai mare oraș din Canada și capitala provinciei Ontario. Orașul este cunoscut pentru diversitatea sa culturală, arhitectura sa modernă și atracțiile sale deosebite. Fie că ești pasionat de artă, istorie, natură sau sport, Toronto are ceva pentru toate gusturile și interesele.

Canada - toronto5

Dacă vrei să descoperi cele mai importante atracții turistice din orașul Toronto, iată o listă cu 10 lucruri pe care nu trebuie să le ratezi:

1. Turnul CN

Turnul CN este simbolul orașului Toronto și una dintre cele mai înalte structuri din lume, cu o înălțime de 553 de metri. Acest turn impresionant îți oferă o panoramă superbă asupra orașului și a lacului Ontario. Poți alege să admiri peisajul de la una dintre platformele de observație sau de la restaurantul rotativ. Dacă ești mai aventuros, poți încerca și plimbarea pe marginea turnului, o experiență unică care îți permite să mergi pe o platformă îngustă la 365 de metri deasupra solului.

Canada - toronto2

2. Muzeul Regal al Ontario (ROM)

Muzeul Regal al Ontario este cel mai mare muzeu de cultură și istorie naturală din Canada și un loc unde poți admira exponate fascinante din toate domeniile științei și artei. Muzeul are colecții impresionante de fosile, minerale, artefacte antice, opere de artă, costume și multe altele. Muzeul include și Galeria Duntze a Dinozaurilor, unde poți vedea schelete uriașe de dinozauri și alte reptile preistorice.


3. Acvariul Ripley din Canada

Acvariul Ripley din Canada este un acvariu spectaculos, care adăpostește peste 20.000 de animale acvatice din toate colțurile lumii. Aici poți vedea rechini, țestoase, meduze, crocodili, pinguini și multe alte specii uimitoare. Acvariul are cel mai lung tunel subacvatic din America de Nord, care îți oferă ocazia să te plimbi printre pești exotici și recife de corali.

4. Plimba-te prin piata St. Lawrence

Piața St. Lawrence găzduiește o varietate de vânzători care vând diverse produse alimentare, flori și articole de specialitate. Sala St. Lawrence a fost construită în Toronto în 1850 și a servit ca loc de întâlnire publică și loc de concert.

Canada - toronto6

Dacă ați fost la cumpărături sau ați făcut tururi în apropiere, acesta este un loc excelent pentru a vă opri pentru a mânca ceva sau pentru a vă relaxa cu prietenii la o ceașcă de cafea.

5. Viziteaza Distillery District

Districtul Distillery din Toronto este o zonă istorică restaurată, care a fost transformată într-un cartier modern de divertisment și cumpărături. Buticuri fermecătoare, galerii, studiouri de artiști și restaurante umplu clădirile vechi. Acesta este un loc interesant pentru a veni în timpul zilei sau seara și în orice perioadă a anului.

Canada - toronto7

Aici au loc o varietate de evenimente de divertisment, dar unul dintre cele mai cunoscute este Piața anuală de Crăciun din Toronto. Tarabele din lemn toate împodobite de Crăciun vând cadouri unice; un brad imens de Crăciun stă într-o piață deschisă; și sunt amenajate zone confortabile în aer liber, adesea cu canapele și gropi mari de foc pentru a se aduna în jur.

Canada - toronto3

Restaurantele oferă mese în aer liber în ciuda frigului, cu lămpi de căldură și pături pentru poală. Ciocolata caldă este întotdeauna disponibilă în această perioadă a anului.

Canada - toronto8

6. Fa o vizita pe insulele de langa Toronto

Călătoria cu feribotul de la terminalul Queen’s Quay până la Insulele Toronto, la aproximativ un kilometru în larg, este inceputul unei zile reusite.

Lucruri de făcut: Există plimbări minunate pe insule, precum și oportunitatea de a canoti, navigare, înot și alte activități în aer liber.

Canada - toronto

Vara, insulele Toronto sunt locul de desfășurare a numeroase evenimente în aer liber.

Canada - toronto4

7. Excursie la Cascada Niagara

Cascada Niagara este una dintre cele mai frumoase și mai vizitate atracții naturale din lume și se află la doar o oră și jumătate de mers cu mașina de Toronto.

Canada - niagara8

Aici poți admira cascada care se prăbușește cu forță peste stânci, formând un curcubeu spectaculos. Poți alege să vezi cascada de pe mal sau să te apropii cât mai mult posibil cu o barcă sau un elicopter.

Canada - niagara6

Poti alege sa vezi cascada de la inaltime, din Skylon Tower, care are si o parcare generoasa unde poti lasa masina pentru 15 CAD/zi.

Canada - niagara5

Strada principala din oras e plina de restaurante si locuri de distractie iar seara e extrem de animata.

Canada - niagara2

Din Niagara, am pornit spre Niagara-on-the-Lake, un oras absolut pitoresc, care ne-a fascinat, situat intr-o zona plina de podgorii si case de vacanta absolut incredibile.

Canada - niagara1

Niagara-on-the-Lake este un oraș istoric și pitoresc, situat pe malul lacului Ontario, la gura râului Niagara. Acest oraș este cunoscut pentru arhitectura sa colonială, pentru grădinile sale florale și pentru producția sa de vinuri de calitate.

Canada - niagara3

Niagara-on-the-Lake este și un loc ideal pentru a explora frumusețea naturală și culturală a regiunii Niagara.

Canada - niagara7

Queen Street este strada principală a orașului Niagara-on-the-Lake, unde găsești o varietate de restaurante, cafenele, magazine și galerii de artă. Aici poți admira clădirile istorice, cum ar fi Curtea de Justiție, Cenotaful sau Hotelul Prince of Wales. De asemenea, poți vizita Farmacia Ontario, cea mai veche farmacie din provincie, care datează din 1820.

Nu rata o degustare de vinuri in una din multele crame din zona, care rivalizeaza cu Napa Valley din California.

Canada - niagara4

Nu puteam sa nu includem si Montreal in circuitul din Canada de Est, asa ca petrecem cateva zile extraoridinare aici.

Montreal este cel mai mare oraș din provincia Quebec și al doilea cel mai mare oraș din Canada. Orașul este cunoscut pentru diversitatea sa culturală, arhitectura sa modernă și atracțiile sale deosebite.

Canada - montreal3

Fie că ești pasionat de artă, istorie, natură sau sport, Montreal are ceva pentru toate gusturile și interesele.

Canada - montreal

Dacă vrei să descoperi cele mai importante atracții turistice din orașul Montreal, iată o listă cu 10 lucruri pe care nu trebuie să le ratezi:

  1. Plimbă-te prin Vechiul Montreal (Vieux-Montréal)

Vechiul Montreal este cartierul istoric al orașului, unde găsești o concentrare remarcabilă de clădiri datând din secolele XVII, XVIII și XIX. Aici poți admira atmosfera de cartier parizian, cu străzi pietruite și clădiri elegante.

Canada - montreal9

Printre atracțiile principale se numără Basilica Notre-Dame, cea mai frumoasă biserică din oraș, Rue Saint-Paul, cea mai veche stradă din Montreal, Piața Bonsecours, un fost centru comercial și politic.

Canada - montreal10

2. Explorează Portul Vechi (Vieux-Port)

Pe măsură ce te plimbi prin Vechiul Montreal, vei ajunge probabil în zona animată de pe malul râului Saint-Laurent, cunoscută sub numele de Portul Vechi (Vieux-Port). Aici găsești multe lucruri de făcut, de la a te plimba pe promenada de pe malul apei, la a te urca pe roata Ferris uriașă (La Grande roue de Montréal) sau a coborî pe tiroliana care traversează portul (Tyrolienne MTL Zipline).

Canada - montreal4

3. Descoperă cartierul Plateau Mont-Royal

Plateau Mont-Royal este cartierul cel mai trendy și mai boem din Montreal, unde găsești o concentrare de cafenele, restaurante, baruri și magazine locale.

Canada - montreal2

Aici poți admira arhitectura distinctivă a caselor cu scări exterioare și balcoane colorate. De asemenea, poți explora Parcul Mont-Royal, cel mai mare parc din oraș, care îți oferă ocazia să te bucuri de natură și de activități în aer liber.

Canada - montreal8

4. Fă cumpărături pe Rue Sainte-Catherine

Rue Sainte-Catherine este cea mai importantă stradă comercială din Montreal și un loc unde poți găsi tot ce îți dorești. Aici găsești magazine mari, cum ar fi Eaton Centre sau Les Cours Mont-Royal, dar și magazine mici și buticuri.

Canada - montreal1

5. Degustă specialitățile culinare locale

Montreal este un oraș gastronomic, unde poți savura preparate delicioase din bucătările lumii. Dar dacă vrei să încerci specialitățile locale, nu trebuie să ratezi poutine, un fel de mâncare compus din cartofi prăjiți, brânză și sos de carne, bagelul montrealais, un covrig rotund cu gaură, copt în cuptor cu lemne, sau tarta cu sirop de arțar, un desert dulce și lipicios. Poți găsi aceste preparate în multe restaurante și cafenele din oraș.

6. Oratoire St. Joseph

Oratoire Saint-Joseph, lângă ieșirea de vest din Parcul Mont Royal, este dedicat sfântului patron al Canadei. Este o mecca pentru pelerini, cu bazilica sa uriașă cu cupolă în stil renascentist datând din 1924.

Canada - montreal11

Fratele André de la Congrégation de Sainte-Croix construise deja aici o mică capelă în 1904, unde a făcut acte miraculoase de vindecare pentru care a fost canonizat în 1982. Mormântul său se află într-o parte a sanctuarului din capela originală.

7. Parc Jean Drapeau

Île Sainte-Hélène (numită după soția lui Samuel de Champlain) și insula artificială Notre-Dame au fost locul Expo ’67. Acum sunt cunoscute sub numele de Parc Jean Drapeau și au multe atracții pentru familie.

Canada - montreal6

O rămășiță a târgului mondial din 1967, Biosfera este acum un muzeu dedicat problemelor ecologice. Clădirea este proiectată în formă de sferă și este cea mai mare astfel de structură din lume. Alte atracții turistice de pe insule includ plimbările și jocurile din Parcul de distracții La Ronde, istoricul arsenal britanic din 1820 de la Muzeul Stewart, Bassin Olympique (unde au avut loc evenimentele olimpice de canotaj) și circuitul de curse Circuit Gilles Villeneuve.

Canada - montreal7

8. Pointe-à-Callière

Intr-un colț al Place Royale din Vieux-Montréal se află Pointe-à-Callière, acum marcată de o clădire modernă uimitoare care găzduiește un muzeu de arheologie și istorie. Place Royale a fost centrul vieții în primele zile ale orașului Montréal și în perioada colonială, unde piața și terenul de paradă erau situate până când mai târziu clădirile guvernamentale le-au înlocuit. Dar sub Montrealul de astăzi, rămân rămășițe ale acestor străzi și fundații timpurii și le puteți explora într-o vizită la muzeu.

Canada - montreal5

Canada ne-a lasat o impresie foarte frumoasa, fiind o combinatie interesanta intre SUA, Franta si Anglia, o combinatie de metropole si natura pura. case futuriste si case cu fooarte mult caracter, datand din urma cu cateva sute de ani.

Speram sa ajungem sa vizitam si coasta de vest a Canadei, intr-o excursie viitoare.