Mexic era o enigma datorita contrastelor dintre diferitele zone ale tarii si faimei consolidate de-a lungul timpului. Asa ca, dupa experientele din Panama si Columbia, acostam pe rivierna mexicana si suntem foarte placut suprinsi: un mini-orasel construit in port la care au access pasagerii vaselor de croaziera si care e la cele mai inalte standarde : plaja, restaurante, baruri si nelipsitele degustari de tequilla 🙂

Mexic - Costa Maya
Mexic - Costa Maya1

Dupa ce strabatem zona de port si admiram toate magazinele, plajele naturale sau artificiale, in 20 de minute ajungem deja in Mahahual, si zona de faleza si plaja.

Mexic - Costa Maya port2
Mexic - Costa Maya port

Ce m-a suprins placut de la inceput a fost curatenia din jur, de pe plaja si chiar daca fiecare zona de plaja apartinea de un bar sau restaurant, cu sezlonguri si umbrelele aferente, puteai sa stai si pe cont propriu fara problema.

Mexic - Costa Maya beach2
Mexic - Costa Maya cruise ship

Zona aceasta turistica de Mexic stie cum sa se poarte cu clientii si cum sa faca turism : amabilitate deosebita, cam toate lumea din zona de servicii vorbeste o engleza decenta si incearca sa te faca sa te simti bine.

Ajungem si ne instalam pe plaja si ne indreptam rapid spre atractia numarul 1 a zieli : snorkelling in zona recifului.

Mexic - Costa Maya beach1
Mexic - Costa Maya port3

Capitanul si barca ne asteptau deja pregatiti si dupa instructajul initial, ne indreptam in larg spre a vedea bancurile de pesti. Care nu au fost nici putini si nici sfiosi 🙂

Mexic - Costa Maya port1
Mexic - Costa Maya beach snorkelling

Si mai ales, dadeau tarcoale plini de curiozitate, obisnuiti cu afluenta specifica turistilor din zona. Oricum, inotam si ne ferim de meduzele prezente peste tot cand la un moment dat ghidul ne indica ceva in apa: o broasca testoasa de dimensiuni mari care isi servea pranzul pe fundul apei.

O observam atenti si zarim nu departe un pui ce se distra jucaus in apa. Imediat apar si niste pisici de mare si copiii erau absolut incantati pentru ca pe langa bancurile de pesti, Mexic a fost generos si ne-a incantat si cu alte vietuitoare marine 🙂 Un video interesant aici.

Mexic - Costa Maya beach5

Reintorsi la mal, ne desfatam cu un platou mexican si o margherita adevarata. Ca si pretul de altfel, 12$ 🙂

A fost o zi pe cinste in care fericirea de pe fetele copiilor a fost de nedescris. Iar noi ca parinti, nici nu ne dorim mai mult. Maine, Mexic ne va incanta cu Cozumel……cel putin asa speram 🙂