Am furat putin sfarsitul anului scolar, cu doar 2 zile, pentru a putea ajunge in Caraibele de Vest, unde revenim dupa experientele din urma cu cativa ani, pentru a ne putea bucura de o croaziera cu plecare din Miami.

caraibele de vest-miami1

Fiecare revenire in Miami e o bucurie pentru ca ne introduce in acel vibe de Caraibe, de vacanta, si mai ales cand esti cazat pe Ocean Drive, parca toata ziua e o petrecere:)

caraibele de vest-miami

Miami Beach este o destinație vibrantă și plină de viață, cunoscută pentru plajele sale pitorești, arhitectura Art Deco și atmosfera cosmopolită. Cu o suprafață de 48,5 km², Miami Beach este un loc unde cultura întâlnește relaxarea tropicală.

caraibele de vest-miami beach

Orașul este faimos pentru South Beach, adesea referită ca SoBe sau simplu “The Beach”, care este una dintre cele mai populare zone ale orașului.

caraibele de vest-miami ocean drive

Înainte de a deveni cunoscută prin serialul Miami Vice, zona era neglijată, dar astăzi este una dintre cele mai bogate și dezvoltate comercial.

caraibele de vest-miami2

Miami Beach este un loc perfect pentru cei care caută soare, nisip și o varietate de activități culturale și de divertisment.

caraibele de vest-miami3

Dupa cateva zile in South Beach , ne imbarcam la bordul MSC Seascape, unul din vasele noi din flota MSC, pentru a ne bucura de Caraibele de Vest si atmosfera tropicala.

caraibele de vest-croaziera

MSC Seascape este o navă de croazieră de ultimă generație, inspirată de orașul New York, ce se identifica prin:

  • 11 restaurante și 20 de baruri și lounge-uri, oferind o varietate de opțiuni culinare pentru toate gusturile
  • 13 piscine și facilități acvatice, inclusiv un parc acvatic interactiv pe mai multe niveluri
  • dispune de primul roller coaster robotic pe mare, adăugând un plus de aventură și emoție călătoriei
caraibele de vest-croaziera1

Si pornim la drum , cu o prima oprire in Republica Dominicana, mai precis orasul Puerto Plata, din nordul insulei.

caraibele de vest-puerto plata1

Puerto Plata, cunoscută oficial ca San Felipe de Puerto Plata, este un oraș fascinant situat în partea de nord a Republicii Dominicane. Este renumit pentru istoria sa bogată, peisajele spectaculoase și cultura vibrantă.

caraibele de vest-puerto plata


Fondat în anul 1502, Puerto Plata a fost unul dintre primele așezări coloniale spaniole din Lumea Nouă. În decursul primelor decenii ale existenței Capitaniei Generale a Santo Domingo, așezarea a fost considerată principalul port comercial și maritim al insulei.

caraibele de vest-puerto plata2

Puerto Plata este singurul oraș din Republica Dominicană unde un procent mare din populație folosește engleza ca a doua limbă, atât pentru comunicare, cât și în domeniul muncii, datorită aspirației de a deveni un oraș bilingv.

Desi printre principalele atracții turistice se numara:

  • Telefericul: Primul teleferic din Caraibe se află în Puerto Plata, care transportă vizitatorii până la Pico Isabel de Torres, un munte de 793 de metri înălțime situat în oraș
  • Plajele: Puerto Plata are stațiuni precum Playa Dorada și Costa Dorada, situate la est de orașul propriu-zis

noi am ales sa vizitam Damajagua Falls, cunoscută și sub numele de “27 Waterfalls of Damajagua”, care este o serie de cascade și bazine naturale spectaculoase.

caraibele de vest-damajagua falls

Este un loc de aventură și frumusețe naturală, unde vizitatorii pot experimenta emoția săriturilor de pe stânci, alunecarea pe tobogane naturale și înotul prin peșteri.

Trebuie amintit, ca in zona portului, este amenajat un parc superb, cu toate facilitatile, unde poti petrece o zi intreaga, foar asemanator cu cel din Costa Maya (Mexic).

caraibele de vest-puerto plata3

Cu o combinație de natură exuberantă și o cultură plină de viață, Puerto Plata este cu siguranță un loc care merită explorat și descoperit.

Continuam periplul prin Caraibele de Vest, iar urmatorul port in care poposim este Puerto Rico.

San Juan, capitala și cel mai mare oraș al Puerto Rico, este situat pe coasta de nord a insulei, pe Oceanul Atlantic. Este un important port și stațiune turistică din Indiile de Vest și este cel mai vechi oraș aflat sub jurisdicția Statelor Unite.

caraibele de vest-puerto rico

Orașul este renumit pentru arhitectura sa colonială spaniolă, străzile pavate cu piatră și clădirile colorate din Vechiul San Juan, care este centrul istoric.

caraibele de vest-puerto rico6

Printre cele mai cunoscute atracții se numără fortăreața El Morro și castelul San Cristóbal, care sunt exemple impresionante ale arhitecturii militare spaniole și oferă priveliști uimitoare asupra mării și orașului,

caraibele de vest-puerto rico3

Cimitirul Santa Maria Magdalena de Pazzis este situat lângă zidurile El Morro și este locul de odihnă pentru multe figuri istorice din Puerto Rico. Este cunoscut pentru frumusețea sa și pentru priveliștile spectaculoase asupra oceanului.

caraibele de vest-puerto rico4

Vechiul San Juan: Acest district istoric este faimos pentru străzile sale înguste pavate cu piatră și clădirile colorate în stil colonial spaniol. Este un loc minunat pentru a te plimba și a explora magazinele locale, restaurantele și galeriile de artă.

caraibele de vest-puerto rico2

La Fortaleza: Este rezidența oficială a guvernatorului Puerto Rico și este cea mai veche reședință executivă în uz continuu în Americi.

caraibele de vest-puerto rico8

Plaja Condado: Este una dintre cele mai populare plaje din San Juan, oferind ape limpezi și nisip fin, ideal pentru înot, bronzat și sporturi nautice.

caraibele de vest-puerto rico7

San Juan servește ca un punct de plecare pentru multe croaziere în Caraibe și este cunoscut pentru viața sa de noapte animată, cu numeroase baruri, cluburi și restaurante.

caraibele de vest-puerto rico1

Este, de asemenea, un loc unde tradițiile se împletesc cu modernitatea, oferind vizitatorilor o experiență unică și diversificată.

caraibele de vest-puerto rico5

Si, iata ca ajungem si in Nassau, capitala Bahamasului si un loc care era pe agenda noastra de ceva timp:)

caraibele de vest-bahamas2

Nassau este capitala și cel mai mare oraș al Bahamas, situat pe insula New Providence, cu o populație de aproximativ 300 000 de locuitori, reprezentând 74.26% din populația țării.

caraibele de vest-bahamas1

Istoric, Nassau a fost considerat un bastion al piraților și a fost numit în onoarea regelui William al III-lea al Angliei, Prinț de Orange-Nassau. Orașul a cunoscut o creștere modernă la sfârșitul secolului al XVIII-lea, cu afluxul de mii de loialiști și sclavii lor în Bahamas după Războiul de Independență al Statelor Unite.

caraibele de vest-bahamas6

Nassau este un amestec fascinant de istorie și modernitate, oferind vizitatorilor o experiență unică cu arhitectura sa colonială, plajele superbe și cultura vibrantă.

caraibele de vest-bahamas5

Nassau, capitala Bahamas, este o destinație turistică plină de atracții fascinante asa ca iată câteva dintre cele mai populare obiective turistice pe care le puteți vizita:
• Atlantis – Un parc acvatic plin de adrenalină, cu tobogane de apă, un râu leneș și posibilitatea de a înota cu delfinii , identic cu cel vizitat de noi in Dubai

caraibele de vest-bahamas8


•Cable Beach: O plajă renumită pentru nisipul său fin și apele cristaline, ideală pentru relaxare și sporturi nautice

caraibele de vest-ocean cay3


• Queen’s Staircase: Un ansamblu de 65 de trepte sculptate în piatră de sclavi în secolul al XVIII-lea, care oferă o priveliște istorică și o scurtătură spre Fort Fincastle


•Pirates of Nassau Museum: Un muzeu interactiv care vă transportă înapoi în timpul piraților care au dominat aceste ape

caraibele de vest-bahamas9

Ultima oprire a fost la Ocean Cays, o insulă privată și o rezervație marină în Bahamas, exclusivă pentru oaspeții MSC Cruises. Este un paradis natural cu plaje superbee, recife de corali, viață sălbatică și o varietate de activități.

caraibele de vest-ocean cay4

Iată câteva caracteristici și experiențe pe care le puteți avea pe Ocean Cay:

  • Șapte Plaje Superbe: De la Lighthouse Bay la Ocean House Beach, fiecare plajă oferă o experiență unică, cu nisip fin și ape turcoaz
caraibele de vest-ocean cay8
  • Urcarea în farul Ocean Cay pentru o priveliște panoramică și un spectacol de lumini LED la apus
caraibele de vest-ocean cay7
  • Activități Acvatice: Oferă oportunități pentru scufundări, snorkeling și întâlniri cu delfinii în apele protejate ale rezervației marinei
caraibele de vest-ocean cay1

Ocean Cay este acel gen de insuladin Caraibele de vest care este absolut incantatoare, probabil cea mai placuta surpriza de pe traseu, pentru ca standardele de calitate sunt maxime.

caraibele de vest-ocean cay

Si cel mai important, desi teoretic peste 4000 de oameni ar fi putut debarca la sol , nu a existat absolut deloc senzatie de aglomeratie, noi fiind efectiv singuri pe o plaja de 200m.

caraibele de vest-ocean cay5

Comparativ cu Sir Bani Yas, alta insula privata a MSC, Ocean Cay este de cu totul alt nivel atat ca suprafata, cat si ca posibilitati de distractie si mai ales amenajari.

caraibele de vest-ocean cay3

Ocean Cay este concepută pentru a oferi oaspeților o experiență de neuitat în Bahamas, combinând luxul și confortul unei croaziere MSC cu frumusețea și serenitatea unei rezervații marine private.

caraibele de vest-ocean cay6

Caraibe, until next time!