Daca am ajuns in Abu Dhabi, Yas Waterworld pur si simplu nu putea fi ratat mai ales ca vremea era ideala iar copiii simteu nevoia de distractie cu adrenalina la maxim.

Dupa ce am vizitat in prima parte a zilei atractiile turistice ale capitalei UAE, a doua parte a zilei am poposit pe insula Yas, unde dupa un scurt popas la Ferarri World, am ajuns la Yas Waterworld, spre incantarea copiilor.

abu dhabi - Ferarri world 2

De ce sa vizitati Yas Waterworld , Abu Dhabi

La Yas Waterworld poti petrece o zi in familie si copiii nu se vor plictisi niciodata , pentru ca atractiile sunt pentru toate varstele. Avantajul nostru a fost ca desi era weekend in UAE, nu a fost deloc aglomerat in parc asa ca timpii de asteptare aproape ca nu au existat.

Am oscilat intre Ferarri World si Yas si pana la urma alegerea a fost corecta. Nu compar cele doua parcuri pentru ca tematica e diferita, doar ca Yas era mai potrivit pentru noi ca activitate de “iarna”.

abu dhabi - YAS waterworld 2

 La Yas Waterworld puteti experimenta unul din cele mai mari valuri de surfing din lume,  cadere verticala prin tuneluri in drumul spre bazin, adrenalina la maxim intr-un coaster de apa de sase persoane care te duce intr-o plimbare salbatica prin rasuciri, viraje, si, cand te-ai saturat de toata adrenalina, stai pe spate, relaxeaza-te si pluteste de-a lungul raului lenes. Unele dintre cele mai populare calatorii in Yas Waterworld sunt Dawwama – un tobogan stil tornada; Rushrider – un val urias urias ; Bucla Liwa – un tobogan cu caderi libere si Yadi Yas – un rau ondulat cu curgere rapida.

Pentru a evita cozile lungi de intrare, sositi devreme. Daca este posibil, mergeti in timpul saptamanii pentru a evita multimile mari. Weekend-urile sunt, in general, cele mai aglomerate si este posibil sa fiti nevoiti sa asteptati la rand pentru atractiile parcului.

abu dhabi - YAS waterworld 3

Bilete Yas Waterworld

Biletele Yas Waterworld sunt disponibile online, precum si la mai multe case de bilete din parc. Cu toate acestea, este recomandabil sa cumparati biletele online, deoarece va ajuta sa economisiti dificultatile de a sta la coada si de a va astepta pentru bilete.

Yas_Waterworld_-_tickets

Yas Waterworld + Voucher de masa gratuit

• Acces nelimitat pe tot parcursul zilei la Yas Waterworld • Acces nelimitat pe tot parcursul zilei la toate atractiile Yas Waterworld . • Voucher Combo in valoare de 55 AED • Valabil 6 luni de la data achizitiei

Yas Waterworld One Day Pass cu Quick Pass

• Acces nelimitat pe tot parcursul zilei la Yas Waterworld • AED 15 Voucher  • Fast pass cu permisul rapid nelimitat • Prosop ca suvenir • Valabil 6 luni de la data achizitiei

Ferrari World si Yas Waterworld One Day Pass

• Acces nelimitat pe tot parcursul zilei la Yas Waterworld & Ferrari World • Valabil 6 luni de la data achizitiei

Ferrari World si Yas Waterworld Pass cu transferuri

• Acces nelimitat pe tot parcursul zilei la Yas Waterworld & Ferrari World • Transferuri din Dubai • valabil doar pentru o zi

Ferrari World si Yas Waterworld Trece doua zile

• Acces nelimitat pe tot parcursul zilei la Yas Waterworld & Ferrari World • Valabil doua zile • Voucher de AED 10 • Valabil 6 luni de la data achizitiei

yas-waterworld-map

Warner Bros. World + Yas Waterworld

• Intrare la Warner Bros. World Abu Dhabi
• Intrare in Yas Waterworld • Bilete pe baza restrictiilor de inaltime si varsta • Valabil 9 luni de la data achizitiei

Yas Waterworld Pass si familia

Yas Waterworld prietenii si familia Pass va permite sa aduceti alte 3 persoane la parc cu tine la tarife reduse. In plus, copiii cu varsta sub 3 ani, impreuna cu bonele lor pot intra gratuit in parc. Pretul e AED 750, pretul total pe bilet este de 187,5 AED / persoana.

Yas Waterworld – topogane

yas-waterworld-abu-dhabi

Topoganele de la Yas Waterworld sunt printre cele mai mari si cele mai bune din lume. De la plimbari cu adrenalina la rauri relaxante, exista ceva pentru toata lumea. 

Topoganele de la  Yas Waterworld , sunt impartite in 3 categorii – Thrillers, Family friendly si Kid Friendly.
 

Yas_Waterworld_-_ship

Top 10 atractii  Yas Waterworld 

Bucla Liwa

Prima alunecare de apa din Orientul Mijlociu in cadere libera , verticala. Sau cel putin aceasta e lozica de marketing 🙂

Cine se poate da:
Trebuie sa aiba cel putin 1,2 m inaltime, greutatea minima este de 40 kg si cea maxima de 136 kg.

yas slides

Jebel Drop

Obtineti cea mai buna priveliste a parcului de apa Yas inainte de a cobori pe topogan.

Cine se poate da:
Trebuie sa aiba cel putin 1,2 m inaltime si greutatea maxima este de 136 kg.

Hamlool lui Humps

V-ati intrebat vreodata cum este sa va ridicati in aer de pe topogan si sa aveti impresia ca “decolati” ?

Cine se poate da:
Trebuie sa aiba cel putin 1,2 m inaltime si greutatea maxima este de 136 kg.

YasWaterWorld_AbuDhab

Rush Rider

Lasa adrenalina sa pompeze prin tine.

Cine se poate da:
trebuie sa aiba cel putin 1,1 m inaltime

Butoi de bule

Surf pe cel mai mare val surfable din lume. Bubble ‘Barrel se mandreste cu un val de 3m inaltime si pompe de 1.250 de cai putere care imping 7.000 de litri de apa pe secunda.

Cine se poate da:
trebuie sa aiba cel putin 1,1 m inaltime

Dawwama

Alaturati-va prietenilor pe o pluta de 5 persoane si porniti intr-o plimbare in tornada de 20 de metri.

Cine se poate da:
Copiii sub 1,2 m trebuie sa fie insotiti de o persoana responsabila . (Sub rezerva limitelor de greutate.)

Fajajul lui Falcon

Acest coaster de apa de sase persoane te duce intr-o plimbare salbatica. Preferatul familiei de departe 🙂

Cine se poate da: Copiii sub 1,2 m trebuie sa fie insotiti de o persoana responsabila . (Sub rezerva limitelor de greutate.) 

Make-a-splash-at-YasWaterworld-4

Bomber Bandit

Faceti o plimbare pe cel mai lung coaster suspendat din Orientul Mijlociu. Un tur panoramic al parcului de la inaltime.

Slither’s Slides

Aceste topogane palpitante te duc cu viteza prin intuneric, prabusindu-se prin tunelurile de apa si veti sari peste denivelari inainte de a fi aruncat inapoi intr-un bazin imens.

Sebag

Acesta este pentru grupuri mari. Pune-ti palariile competitive si provoca-i pe alti 5 pe acest tobogan de curse pe 6 benzi. Primul (cel mai greu cel mai greu) cumpara pranzul tuturor!

Pentru cei care stau sau locuiesc in Dubai, va trebui sa tineti cont de timpul de transport, deoarece parcul se afla de fapt in Abu Dhabi. Cu toate acestea, se spune, este doar aproximativ 50 de minute de mers cu masina pana la Yas Waterworld din Dubai. Retineti si ca Yas Waterworld nu serveste alcool. 

Yas Waterworld este deschis de duminica pana sambata, de la 10:00 la 18:00 chiar si in lunile Ramadanului.

Waterworld este un loc minunat pentru familii, copii de toate varstele si adrenalina multa. Seamana pe undeva cu Caneva din Italia, daca e sa facem o comparatie.