A doua zi in Florida, dupa vizita la Key West (vezi impresii aici),  am dedicat-o Miami-ului. Si cand spui Miami inevitabil te gandesti la Miami Beach si Ocean Drive. Sau la filmele Bad Boys cu Martin Lawrence si Will Smith.

Miami beach este de fapt un mic orasel separat de Miami ce se gaseste pe o insula conectata de continent de mai multe poduri.

Miami - cruise ship Miami - beach

Portul este fie locul de plecare al croazierelor spre Caraibe sau doar un popas pe traseu.

Am parcat masina si am inceput sa ne plimbam pe Ocean Drive si faleza celebrei plaje care nu era foarte ocupata datorita temperaturii de 18-20 C si a unui vant deloc prietenos.

Miami - ocean drive Miami - restaurants Miami - ocean drive hotels

Plaja lata, curata si cu nisip fin este gazda turistilor minim 8-9 luni pe an. Nici atunci nu facea exceptie desi era extra sezon. Dar lumea facea miscare pe faleza, jogging, biciclete, etc.

Miami - beach Miami - beach palm trees Miami - walk

O plimbare pe plaja sau faleza este intotdeauna o alegere buna indiferent de anotimp sau de vremea de afara.

Miami - ocean Miami - beach view Miami - beach panoramic view

Pe Ocean Drive e o adevarata aventura sa gasesti parcare si daca se intampla minunea, preturile sunt pe masura.

Miami - ocean drive view Miami - restaurants

Cartierele noi din zona portului ce ofera priveliste asupra golfului erau inconjurate de parcuri in care toata lumea facea miscare.

Miami - flats Miami - restaurants

Dupa un pranz luat pe fuga,  am continuat plimbarea descoperind la pas mica insula si stradutele ei cu specific mexican, cubanez si prea putin american.

Miami - lunch Miami - restaurants Miami - espanola way

Seara, inainte de a asista la un meci din NBA intre Heat (pagina oficiala) si Buck (pagina oficiala), am admirat downtown si forfota marilor metropole. Mi-am dorit intotdeauna sa vad un meci live si am reusit. Parcarea am luat-o cu valet la 10 minute de arena. Altfel, la aglomeratia din zona centrala dublata de meci faceau zona imposibila.

Miami - downtown by night Miami - heat arena Miami - heat game

Meciul in sine a fost un spectacol in stil pur american desi gazdele au pierdut oarecum neasteptat. Pe holuri se servea cina de tip fast-food sau sampanie Moet la sticla sau pahar. La fiecare 2m cineva comercializa ceva si totul era un business.

Living the american dream baby !