Vizitand Legoland in Billund, nu am putut rata ocazia sa dedicam o zi complexului Lalandia. Ca distanta este invecinat cu Legoland Village dar putin mai aproape de parcul tematic Legoland (vezi impresii aici).

Lalandia - outdoor

Pagina oficiala a complexului ofera mai multe informatii importante.

Acest complex indoor este urias si impresionat prin prisma ofertei : aquapark, teren de minigolf, partie de ski indoor similar cu cea din Dubai, bowling, etc. Preturile sunt proportionale dar merita pentru desfatarea pe care o primesti in schimb.

Lalandia - tour Lalandia - winter world

Si inevitabila comparatie cu hotelul Paris din Las Vegas (vezi impresii aici) a aparut in discutie vazand interiorul Lalandiei:

Preturile unui bilet au fost 220 DKK pentru adulti si 170 DKK pentru copii , undeva la 105 euro pentru toata familia.

Dupa ce am intrat, am mers la vestiare si ne-am schimbat. Existau inclusiv camere de familie unde toti membri se puteau schimba dar si zone separate pentru barbati si femei. Dupa dusul de rigoare, observam ceva rar intalnit la noi: nici o persoana din interiorul aquapark-ului nu poarta slapi inclusiv la toalete. Mirati, intrebam un functionar daca sunt cumva interzisi si ni se raspunde senin ca nu. Dar probabil nu ii considera necesari, totul fiind extrem de curat.

Lalandia - panoramic view Lalandia - pools

Totodata, dusul este obligatoriu pe cap fiind standardul local. Si nu este discutabil 🙂

Imediat dupa intrare, primul topogan pe care il vedem este unul in care se pot da 4 persoane folosind un colac urias. Si ce mod mai bun de a petrece timpul in familie decat o tura in familie ?

Lalandia - slides

Urcam cu stoicism cele 4 etaje de unde era punctul de pornire si ne lansam. Oarecum ciudat :)))) cei mai grei devin deschizatori de drumuri in modul de alunecare al colacului si dupa 2-3 curbe stanga-dreapta in mare viteza, spre socul tuturor vedem un plan vertical de 90 de grade spre care ne indreptam cu mare viteza. In mintea mea au inceput sa lucreze mii de calcule si nici unul nu imi putea explica cum o sa ne oprim la viteza avuta in peretele opus. Si totusi, incepem o coborare aproape verticala cu fetele schimonosite de spaima si adrenalina, ajungem in punctul cel mai de jos si urcam cu viteza peretele opus. De cateva ori, pana cand coboram in bazinul final. Am incercat atractia asta de cel putin 10 ori, si senzatia a fost aceeasi si la fel de intensa, desi ulterior stiam la ce sa ne asteptam. Acest tobogan a fost votat in unanimitate cel “mai tare” tobogan pe care ne-am dat vreodată intr-un Aquapark.

Topoganul stil palnie era nou lansat si reprezenta o alta atractie majora.

Lalandia - slides1 Lalandia - view

Copiii au incercat toata atractiile si parca nu se saturau de nici una. Ce imi placea era faptul ca regula la fiecare coborare era sa lasi colacul/barca celui ce astepta si nu puteai face ture consecutive decat daca nu erau doritori.

Lalandia - water bridge Lalandia - pool Lalandia -waves

Exista si o piscina in pestera, 2 saune si evident un jacuzzi multicolor ce era foarte cautat printre cei prezenti. Si optiunile de masa erau decente desi cu precadere fast-food.

Probabil ca in sezonul rece care la ei oricum dureaza 8-9 luni pe ani, complexul este mult mai cautat si aglomerat iar apropierea de Legoland il face un must-have pentru cei ce viziteaza zona.

Ah, un pont de final: Lalandia au si ei un satulet ce ofera cazare si pentru cei cazati acolo intrarea la aquapark e gratis.