Hawaii a fost o destinatie la care ne gandeam dupa multele vizite in SUA, asa ca toamna tarzie la noi a fost un prilej excelent de a ne planifica o vizita pe insula Oahu.

hawaii - byodo temple

Am aterizat seara in Honolulu, pe insula Oahu, si acel sentiment de vacanta si de ritm lent de insula aproape ca ne-a cuprins instant 🙂

hawaii - waikiki beach1

Oahu sau O’ahu, reprezintă cea de-a treia mare insulă dar în același timp și cea mai populată din arhipelagul Hawaii. Aici se găsește orașul Honolulu, capitala celui de-al 50-lea stat american iar grație valului constant de turiști Oahu s-a dezvoltat foarte mult în ultimile decenii devenind destinația favorită a americanilor de pe coasta de Vest și nu numai.

hawaii - pacific ocean

Oahu are aproximativ forma unui romb, înconjurată de ocean şi împărţită de lanţuri muntoase. Aici este situat şi oraşul Honolulu nume ce în traducere semnifică „golful protejat”, descriind calmul apelor adânci ale portului, cu plaje cu nisip alb, vârfuri vulcanice şi cele mai bune locuri de surf din lume. 

hawaii - aloha

Insula Oahu gazduieste peste 1 mil de  locuitori, ea fiind pentru o lunga perioada de timp cunoscută sub numele de “Gathering Place”.

hawaii - waikiki beach2

De departe Honolulu este cel mai  sofisticat oraș de pe insula Oahu,  un important centru de divertisment şi arta din Hawaii. Concerte,  teatre, sport, evenimente culturale toate sunt din belșug aici, contribuind la consolidarea statutului insulei de destinație turistică de rang mondial. În plus temperaturile sunt ideale aproape pe tot parcursul anului iar cele mai multe precipitații apar în timpul lunilor de iarnă din octombrie până prin martie.

hawaii - waikiki beach3

Aloha Tower este pentru insula Oahu ceea ce Statuia Libertății este pentru New York. Construit pentru a funcționa pe post de far, acest edificiu a fost finalizat în 1926 fiind localizat În dreptul Cheiului nr. 9 din Portul Honolulu. În mod ciudat, experții îl descriu ca fiind un reprezentant clar al Goticului Hawaiian însă majoritatea vizitatorilor ajung să fie de acord cu faptul că clădirea de 10 etaje reprezintă foarte bine arhitectura americană din deceniul 2 al secolului trecut.

hawaii - aloha tower

Cele mai populare destinaţii în Oahu sunt Pearl Harbor şi Arizona Memorial. Ambele amintesc de sacrificiul marinarilor surprinși aici în 1941 de bombardamentul japonez asupra principalei baze navale americane din Pacific, lucru ce a echivalat cu o declarație de război.

hawaii - pearl harbor
hawaii - pearl harbor2

Alte locuri  care nu trebuiesc ratate includ Cartierul chinezec, Plaja Waikiki şi Valea Manoa, unde se desfăşoară multe activităţi: caiac-canoe, scufundări de suprafaţă, surfing, plimbări călare pe malul mării, cumpărături în Waikiki sau cina în restaurante de mare clasă.

hawaii - lanikai beach1

Nu poți să vii ca turist în insula Oahu și să pleci fără măcar un suvenir. De aceea, un drum în districtul Ala Moana din Honolulu este un ”must have”. Situat de-a lungul malului sudic al insulei, Ala Moana oferă și o îndindere măricică de plajă extrem de curată, protejată de o barieră de corali.

hawaii - hilton hawaiian village

Dar nu asta este destinația majoritară a vizitatorilor de aici ci Ala Moana Center, până nu cu foarte mult timp în urmă cel mai mare centru comercial din Statele unite.

hawaii - sunset

Daca ajungeti în zona de est a insulei, puteti admira pe rand Sandy Beach, Makapu Beach, Waimanalo Beach si Lanikai Beach, una mai frumoasă ca alta, impresionându-ne prin peisajele pline de culoare, plajele extrem de late și libere și oceanul Pacific cu valurile sale impresionante.

hawaii - lanikai beach2
hawaii - beach

Spre după-amiază am decis să părăsim plajele fierbinți și să nu afundăm în interiorul insulei, unde am vizitat templul Byodo, o superbă construcție în stil asiatic, dedicată soldaților japonezi căzuți în luptele cu americanii.

hawaii - botanical garden
hawaii - botanical garden1

Relieful din Oahu, Hawaii, se schimbă fără să-ți dai seama, iar după numai câțiva kilometri te trezești înconjurat de păduri foarte dese și răcoroase.

hawaii - lookout1

O urcare la Diamond Head e cel mai popular traseu de hiking si ofera niste privelisti incantatoarea atat asupra Waikiki beach cat si asupra zonei de sud-est a insulei.

hawaii - diamond head
hawaii - diamond head1

Zona de Waikiki ofera atat o viata de zi cat si de noapte desebit de animate. Poti gasi magazine de lux, traditionale dar si baruri sau restaurante de toate tipurile.

hawaii - waikiki beach
hawaii - waimanalo beach

Transportul in comun este extrem de bine pus la punct incat poti circula pe toata insula folosit TheBus, compania locala de transport in comun.

hawaii - lookout
hawaii - halone cove

Hawaii este absolut fabulos ca destinatie si cred ca vom reveni curand 🙂