Dupa ce vazusem aquapark-urile din apropiere de granita ca si Gyula (vezi impresii aici), Debrecen (vezi impresii aici) si Nyireghaza (vezi impresii aici), in timpul unui city break in Budapesta am hotarat sa ne cazam si sa incercam si acest Aquaworld Budapesta (pagina oficiala) considerat cel mai mare aquapark acoperit din estul Europei.

Drumul spre Budapesta

Am plecat dis de dimineață din Cluj Napoca pentru a petrece câteva zile frumoase și relaxante în Budapesta. Am plecat cu mașina personală spre hotel pe ruta Cluj Napoca – Oradea – Borș – Budapesta. La acest hotel este foarte ușor de ajuns deoarece se află chiar langa autostrada. Pentru a traversa mai usor Budapesta am mers pe varianta ocolitoare (M3) pe care este nevoie sa ai vigneta.

Parcarea Aquaworld Budapesta

Parcarea la Ramada este gratuita și pazita. Pentru 8e/zi poti folosi parcarea subterana a hotelului .

Aquaworld Budapesta - hotel

Cazarea Aquaworld Budapesta

Ajunsi la hotel la ora 12 am mers la receptie pentru a face check-inul. Le-am inmanat voucherele celor de la recepție care mi-au urat bun venit si am completat formalitatile necesare pentru această operatiune. Inainte de a termina am depozitat la recepție suma de 60.000 forinti (pentru toate cele patru persoane), suma care reprezinta o garantie pentru camera, primind apoi ceasurile cu care poti deschide usa camerei de hotel.

Ceasurile

Aceste ceasuri sunt unele de plastic, cu care deschizi usa camerei de hotel, cu care poti intra în zona Spaului și a Saunelor, cu care poți intra la AquaPark, cu care poti comanda orice produs atât la Lobby Bar cât și la SpaBar sau AquaPark Bar. Deci în concluzie nu ai nevoie de cash la tine, prin acest ceas platind tot ce consumi în interiorul hotelului. Daca nu consumi nimic toti banii ii vei primi înapoi, iar daca vei consuma ceva vei primi o chitanta la sfarsit care să ateste exact ce ai consumat si cand. Oricum după fiecare tranzactie la orice punct din hotel ți se inmanează două bonuri: unul pe care trebuie sa il semnezi si ramane la personal si unul care ramane la tine. Pe tot parcursul sejurului poti cere de la recepție un desfasurator pe care scrie cati bani mai ai în depozit si pe ce i-ai cheltuit.

Aquaworld Budapesta - fun

Camerele Aquaworld Budapesta

Fiind un hotel ce face parte din grupul Ramada nu am avut emoții cu camerele deloc.  S-a făcut curat în camera în fiecare zi și s-au schimbat asternuturile a doua zi. Pe jos este o mochetă eleganta, minibarul plin cu tot ce ai nevoie sa consumi, plasma cu diagonala de 32 cm, aer condiționat si baia complet utilata cu uscator, sapun si sampon la discretie și de calitate si un calorifer imens pentru uscatul costumelor de baie. Cel mai frumos este ca ai halat de baie mare. In camera mai ai și un seif pe care poti sa il folosesti gratuit. Semnalul wireless este foarte bun oriunde te-ai afla în hotel.

Aquaworld Budapesta - pool

Spa/Saune/AquaPark/Activități Aquaworld Budapesta

Ce imi place la acest hotel este că exista un lift special care te duce în zona Spaului. Acolo poti intra doar daca ai ceasul la tine. Intrarea la Spa și Saune este gratuita precum și accesul la sala de forta. In zona spa-ului sunt două piscine interioare și o piscina exterioara toate cu apa de aproximativ 32 de grade. In zona saunelor sunt baia cu aburi, sauna exotica, sauna finlandeza precum si un bazin cu apa de aprox. 20 de grade. Daca ti se face sete intre timp te poți relaxa la bar la o bere sau cafea sau chiar poti avea o gustare.

Aquaworld Budapesta - view

In interior gasesti o zona pentru fumători, un bar, un restaurant impinge tava cu mancare excelentă si meniul zilei, piscina cu valuri, piscina cu vartej, piscina olimpica, piscina cu diferite masaje, 2 jacuzii imense precum și o zona cu piscine pentru copii. Accesul la tobogane se face pe scari sau cu liftul. De la etajul unu pleacă 3 tobogane.

Aquaworld Budapesta - panoramic view

Două Rainbow și U. F. O sunt pentru colac sau bărcuțe iar BlackHole este pentru carpeta. De la etajul al doilea pleacă Kamikaze, un tobogan doar pentru slipi si doar pentru cei puternici dar și doua pentru carpete Flying carpet și Huricane. Eu sincer il prefer pe Huricane, in care ai senzatia ca esti in zbor printr-o tornada.

Aquaworld Budapesta - play

In interiorul complexului mai gasesti două tobogane gen lazy river și Onion pe care te dai tot pe slipi. Ceea ce mi-a plăcut cel mai tare a fost bazinul pentru surfing unde experiența este inedita. Sa nu uitam si de bazinul exterior unde ai diferite masaje de relaxare. Si în interiorul AquaParkului există o zona de Saune la care trebuie să platești separat nefiind incluse in biletul de acces de 10 euro.

Topoganul palnie a fost senzatie dar copiii erau prea mici sa fie lasati pe el.

Aquaworld Budapesta - slide

Restaurantul din Aquapark

La acest restaurant poți servi toate mesele zilnice deoarece te așteaptă cu mancaruri foarte diverse. Ai salat bar, ai pizza la vatra, ai paste de casa, diferite iaurturi, diferite mancăruri ungurești, clasica ciorba de gulas pe care trebuie să o incercați deoarece este incredibil de buna și diferite meniuri avantajoase.

Autobus spre centrul Budapestei

In fiecare zi conform orarului de la receptie pleacă un autobus din fata hotelului care va duce gratuit și va aduce din centrul Budapestei chiar vis-a-vis de Hoșok Tere. De aici poti rapid sa vizitezi toata Budapesta la pas.

Afost  o experienta frumoasa dar regulile stricte de inaltime fac ca acest aquapark sa se preteze copiilor peste 1,40 m pentru ca mezinul a fost limitat la cateva bazine si atractii.