Marbella a fost gazda noastra pentru cateva zile la inceputul circuitului din Andaluzia si Portugalia. Dupa ce aterizam pe aeroportul din Malaga si ne luam masina inchiriata, ne indreptam spre cazarea din Marbella. Si asa a inceput totul……. 🙂

Pentru ca prima zi am dedicat-o vizitelor in Ronda si Setenil de las Bodegas, am descoperit in amurg Marbella, la pas mai ales ca stateam chiar pe faleza.

Marbella - beach

Inca de la inceput va informez ca Marbella nu este o localitate foarte intinsa, persoanele cu o pregatire fizica mai buna o pot strabate la picior in cateva ore.

Ca punct principal de atractie mentionez faleza, care se intinde de la est la vest pe o lungime de cativa kilometri buni, dar pe care trebuie sa te deplasezi cu bagare de seama, pentru ca la fiecre ora din zi si din noapte se gasesc o sumedenie de biciclisti, roleri sau grupuri de persoane care fac jogging. Dupa cateva zile, cu siguranta te loveste microbul sportului si te duci sa investesti intr o pereche de adidasi de alergare, care mai mult ca sigur nu s-au regasit in garderoba ta de vacanta.

Marbella - beach3 Marbella - beach5

Magazine cu articole sportive, la preturi  decente se gasesc pe bulevardul principal, aproape de iesirea din statiune, mergand spre Puerto Banus. Tot in zona falezei te vei lovi de o sumedenie de restaurante, terase si baruri cu specific care mai de care mai mediteraneean, italian sau indian, cu preturi rezonabile. Pastele carbonara, nu sareau de 10 euro, iar cele mai scumpe, cu fructe de mare ajungeau la 15 euro. Tot pe faleza, la ceas de seara isi fac aparitia comerciantii ambulanti,  in special africani, care, pentru sume ce variaza intre 1 euro si 100 de euro, in functie de maestria clientului negociator, comercializeaza diverse produse fake, de la genti Louis Vuitton sau Michael Kors la produse Adidas, Nike … 🙂

Marbella - beach6 Marbella - beach4

O alta zona interesanta din Marbella mi s-a parut centrul vechi al localitatii, impanzit de cladiri vechi si foarte cochete, la parterul fiecareia gasindu-se cate un restaurant finut, unde poti servi printre altele mancarea traditionala, celebra Paella cu fructe de mare sau o inghetata delicioasa made in Italy. In mijlocul centrului vechi, se gaseste celebra Piata a Portocalilor, o locatie superba, cu parfum de citrice, plina de terase cochete, unde ospatarii vigilenti, o parte din ei romani, sunt mereu gata sa ti ofere cea mai intima masa, aflata la umbra vreunui portocal.

Asa cum v-am spus, orasul nu este foarte intins, el putand fi strabatut la pas, dar aveti si varianta transportului in comun din Marbella, foarte bine pus la punct, cu care, pentru 1.50 euro poti merge cateva zeci de statii in care cu siguranta vei avea timp sa desoperi cele mai importante repere ale orasului.

Marbella - beach

Pentru persoanele mai plimbarete, precizez ca la capatul autobuzelor liniei 1, 3 si 6 se afla statia centrala de autobuze, de unde, consultand in prealabil orarul curselor, poti ajunge la aeroportul din Malaga pentru 3 euro, la Ronda (6 euro/persoana), un superb orasel cocotat pe un varf de munte, aflat la o distanta de 50 km, despre care va voi vorbi zilele urmatoare, sau chiar Sevilla (19 euro/pers). aflata la o distanta de 3 ore si jumatate de mers cu autobuzul, aproximativ 250 km.

Marbella - beach

Nu poti sa vorbesti despre Marbella si sa nu amintesti de plaja. O plaja lata si foarte lunga, total diferita de plajele din Romania, prin simplul fapt ca, in afara zonelor amenajate din fata resorturilor, unde sunt acele plaje private, in rest nu am observat nici macar un singur sezlong. Localnicii, dar si turistii vin la plaja cu prosoape, gustari in casolete, umbrele colorate si multa buna dispozitie. Pe spanioli ii recunosti de la mare distanta, datorita tonalitatilor inalte si debitului verbal cu care isi povestesc intamplarile marcante din viata.

In concluzie, va recomand cu caldura aceasta destinatie exotica din Andaluzia, situata in inima Costei del Sol.