Din Vaduz (vezi impresii aici), ne-am continuat circuitul european din 2008 care ne-a adus dupa-amiaza in St. Gallen (detalii aici).

Orasul St. Gallen, centrul administrativ al cantonului cu acelasi nume situat in nord-estul Elvetiei, are o istorie legendara si niste peisaje deosebite. Desi micut, este extrem de frumos si cu oameni calzi in ciuda influentelor germanice din zona.

circuit-2008

Ce ne-a surprins placut a fost ca ploaia sacaitoare ce ne-a insotit drumul ne arata cum elvetienii rezolva problema canalizariilor absolut perfect in varful dealurilor nepopulate. Absolut incredibil!

St. Gallen - view

Orasul este linistit, curat si foarte placut pentru plimbari pietonale. O serie de fatade exceptionale  cu verande in stil baroc, ornamentate cu sculpturi si picturi reprezentand scene din Vechiul Testament, cu balconase colorate si lucrate cu migala, cu multe flori la ferestre, fac din St. Gallen un orasel-bijuterie care merita vizitat chiar si numai pentru atat.

St. Gallen - houses

Abatia St. Gallen, monument aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, ramane totusi principala atractie turistica a orasului. Ne-am plimbat pe strazile din centru desi ploaia nu contenea sa cada.

St. Gallen - church square St. Gallen - church

Cele doua turnuri ale Abatiei St. Gallen, deosebit de inalte si foarte frumoase, pot fi vazute de la mare departare. Capela care are pe una dintre fatade cele doua turnuri, a fost adaugata la sase ani dupa construirea (in 1755) a naosului si rotondei. Facand abstractie de cele doua turnuri, cladirea abatiei nu este prea inalta, are multe ferestre, iar deasupra si in lateralul intrarii principale, foarte frumos lucrata, sunt statui si alte decoratiuni.

Si cum echipa Romaniei isi avea cartierul general aici pentru primele meciuri de la Campionatul European 2008, nu am ratat sa ii vizitam.

St. Gallen - Romanian team hotel

Iar fanii romani isi faceau cunoscuta prezenta si in oras.

St. Gallen - Romanian fans

Si coincidenta face ca dupa-amiaza sa o petrecem la un aquapark pentru ca vremea era capricioasa unde ne-am intersectat cu staff-ul nationalei ce se relaxa de asemenea.