Legoland Danemarca este un loc de poveste pe care l-am explorat impreuna cu copiii in mai 2017 intr-o excursie foarte reusita.

Si cum 1 iunie 2017 se apropria, cum ar putea fi el mai bine sarbatorit decat intr-o lume a copiilor ca si Legoland ?! De aceasta data am optat pentru locatia din Billund – Danemarca (site oficial), deoarece in Germania fusesem in 2014 (vezi impresii aici).

Odata luate biletele de avion la Wizzair, au inceput pregatirile logistice pentru excursie. Dar, pentru copii a ramas o surpriza dezvaluita doar cu cateva zile inainte de plecare. Si ce surpriza placuta…

Zborul extrem de matinal si oboseala aferenta sunt rapid anulate de adrenalina aterizarii si a ceea ce urmeaza.

Legoland Danemarca - Cluj airport

Parcul Legoland Danemarca fiind extrem de aproape de aeroport si vizibil din avion i-a mobilizat pe copii sa iesim repede din terminal si sa ne indreptam spre cazare.

Din aeroport poti ajunge la Legoland fie pe jos fie cu autobuzul strabatand cei 2,8 km relativ repede. Pentru bus, plata e acceptata doar in moneda locala (DKK) si casa de schimb din aeroport este una din cele doua din Billund (cealalata fiind in incinta Legoland). Cursul de schimb era extrem de prost dar monopolul de piata dicteaza regulile 🙂

Cazarea am optat sa fie in Legoland Village pentru a putea oferi copiilor posibilitatea de socializare si de a se juca si dupa iesirea din parcul tematic. Cabana fiind gata doar dupa ora 14, ne depozitam bagajele si pornim spre Legoland spre bucuria copiilor.

Mai jos cateva poze din Legoland Village din decursul celor 3 zile petrecute aici.

Legoland Danemarca - village

Legoland Danemarca - village map

Legoland Danemarca - village1

Cateva cuvinte si despre cazare. Exista diferite variante de cazare in Legoland Village: de la corturile indienilor, la butoiase haioase, loc de campare pentru rulote sau cabane pentru 2, 4 sau chiar 6-8 persoane. Ca peste tot in Scandinavia, lenjeria si prosoapele inseamna un cost suplimentar (90 DKK/pers). Un avantaj al cazarii in Village sunt biletele de intrare reduse cu pana la 20% dar si toate amenajarile specifice lumii Lego. Exista un supermarket, restaurant si o pizzerie in incinta, operate de cei de la Legoland asa incat gasesti cam tot ce ai nevoie fara prea mari eforturi. Noi am optat pentru o cabana care includea 2 dormitoare si un living cu bucatarie, optiune care s-a dovedit ideala pentru familia noastra.

Legoland Danemarca - village houses

Legoland Danemarca - village2

Exista diferite atractii in village astfel incat copiii nu se plictisesc niciodata.

Legoland Danemarca - village playground

Legoland Danemarca - village playground1

Legoland Danemarca - village tents

Musafirii din fiecare dimineata, spre incantarea copiilor 🙂 Alex le explica programul zilei in detaliu 🙂

Legoland Danemarca - village ducks

Si sa ajungem totusi la parcul de distractii Legoland Danemarca … 🙂 Am ales sa petrecem doua zile in parcul Legoland si o zi in Aquapark-ul din apropiere, Lalandia (vezi impresii aici), despre care o sa povestesc intr-un articol separat.

Legoland Danemarca - village lalandia

Fiind o zi de duminica, si fiind cald si frumos, localnicii incepeau deja sa formeze o coada consistenta. Dar, civilizat si fara sa ne aminteasca de talentul nostru nativ de a ne incolona.

Legoland Danemarca - park entrance

Poza de mai jos e de luni, cand programul a fost foarte lejer si mai putina lume decat pe weekend.

Legoland Danemarca - park entrance1

Legoland Danemarca - park map

Am intrat repede si de-abia reuseam sa stopam entuziasmul copiilor care alergau dintr-o parte in alta si ar fi vrut sa experimenteze 10 atractii in acelasi timp daca se putea.

Si atunci, am inceput sistematic, luand un trenulet pentru un preview la ce avem de facut iar atractiile au inceput sa curga una dupa alta.

Legoland Danemarca - park train

Atractia de mai jos e recomandata pentru zile insorite si in care te simti norocos. De ce? Pentru ca daca prinzi un “profesionist” pe mal, ai toate sansele ca barca sa fie sub un jet continuu de apa si bine plasat. Dar e una din favoritele noastre. Exista si facilitati de uscare rapida contra cost care prind bine daca nu ai haine de schimb.

Legoland Danemarca - park boats

O parte din multele atractii din parcul Legoland Danemarca:

Legoland Danemarca - park boats1

Plimbare pe insula piratiilor:

Legoland Danemarca - park shark

Lumea broscutelor :

Legoland Danemarca - park attraction

Safari in savana :

Legoland Danemarca - park attraction safari

Casa bantuita:

Legoland Danemarca - park attractionhaunted house

Legoland Danemarca - park attraction haunted house1

Lumea Ninjago:

Legoland Danemarca - park attraction ninjago

satul indienilor:

Legoland Danemarca - park attraction2

Inevitabil faceam comparatie cu Legoland Germania si observam ca desi era multa lume, atractiile nu erau asa aglomerate dovada ca in cele 2 zile petrecute in parc, timpul de asteptare nu a depasit niciodata 10 minute, si asta ca exceptie.

Si cateva cuvinte despre topul preferintelor :

  1. Polar bear – 5 minute de adrenalina pura la 80 km/h in care am resimtit forte gravitationale de care uitasem din manualele de fizica.

Legoland Danemarca - park attraction polar bear

2. Barca vikingilor – un mod original de a te racori si mai ales de a-ti antrena corzile vocale in familie. Pelerinele de ploaie sunt vedetele acestei atractii. Puteti vedea si un filmulet aici.

Legoland Danemarca - park attraction barca vikingilor

Legoland Danemarca - park attraction barca vikingilor1

3. X-treme car – o atractie care ne-a intors pe toti cu fata spre religie si am redescoperit puterea rugaciunii. Evident, doar primele dati pentru ca apoi Alex si Alesia au abuzat de obiectivul acesta de nenumarate ori. Parintii au ramas jos cu scuza ca trebuie sa faca poze 🙂

Legoland Danemarca - park attraction etreme car

De asemenea, mini oraselele si constructiile din lego, erau printre preferatele tuturor. Sunt foarte impresionante si la fiecare constructie sunt date detalii referitoare la cate piese de lego include constructia, durata de timp in care a fost realizata etc.

Spectacolele erau tinute la ore fixe si adunau multa lume, pentru ca acrobatii sareau din turnurile castelului in apa si faceau diferite tumbe.

Legoland Danemarca - park attraction show

Exista chiar si un acvariu pentru iubitorii de viata marina.

Si o recomandare: nu incercati cursa masinilor de pompieri imediat dupa masa. Noi am simtit-o pe pielea noastra. 🙂

Legoland Danemarca - park attraction cars

Si ca veni vorba de mancare: sunt nenumarate optiuni in parc, destul de scumpe si de obicei pe stilul fast food.

Legoland Danemarca - park attraction food

Exista posibilitatea de a achizitiona poze, fie individuale, fie ca un pachet de 4 – 6 poze, de la camerele fixe de pe anumite atractii. Unele sunt spectaculoase si ilustreaza trairile in instantanee memorabile.

Legoland Danemarca - park attraction food

Legoland Danemarca - park attraction picture1

Dar imaginea relevanta era cea de seara : parinti istoviti si copii plini de adrenalina ce continuau in Village distractia alaturi de ceilalti locatari temporari.

Legoland Danemarca este extrem de interesant pentru copii de la 5-6 ani pana pe la 10-12 deoarece sunt fascinati de lumea lego (mai ales baietii) dar si dificultatea atractiilor din parc este potrivita acestei varste. Totodata, regulile de varsta si inaltime pentru toate atractiile sunt stricte si exista riscul sa nu poti sa experimentezi decat un numar limitat de obiective din parc.

Parcurile de distractii tematice, au fost de fiecare data pentru noi un mod excelent de a ne petrece timpul impreuna. Atat copiii, cat si noi parintii, ne-am simtit de fiecare data minunat.