Zanzibar Tanzania si Mnemba Island cu a sa bariera de corali ne-a oferit un spectacol total, o paleta de culori unica si peisaje de vis. Epitetele nu pot fi diferite nici pentru plaja Nungwi care ne-a arat o fata a Africii la care nu ne asteptam.

A doua zi a debutat ca de obicei dis de dimineata, cand am pornit spre Mnemba Island (Zanzibar Tanzania)  si bariera de corali. O experienta deosebita si unica pentru multi dintre cei din grupul nostru. O excursie care s-a ridicat la inaltimea asteptarilor noastre si poate chiar peste.

Urmareste un scurt video cu highlights din excursie  inainte de a va povesti aventura noastra.

Zanzibar Tanzania - beach

Plaja era incredibila, salbatica si necuratata de mana omului dar cu un nisip alb ca faina si extrem de fin. Linistea era impecabila iar barcile pescarilor asteptau sa fie puse la treaba.

Zanzibar Tanzania - beach1Zanzibar Tanzania - beach2

Capitanul ne astepta, si dupa ce ne-am urcat cu totii in barca, am pornit spre bariera de corali si asa incepea aventura spre Mnemba Island. Trecem in drumul nostru spre o insula ce ne este descrisa ca apartinand lui Bill Gates (detalii aici).

Zanzibar Tanzania - bill gates islandZanzibar Tanzania - bill gates island1Zanzibar Tanzania - bill gates island2

Pe cand ne apropriam de Mnemba Island si bariera de corali unde deja o sumedenie de barci ancorasera, incepem sa vedem cateva barci inclusiv a noastra facand o manevra brusca si pornind intr-o urmarire nebuna spre ceva ce aparuse neasteptat in apa: un banc de delfini sprinteni si voiosi.

Zanzibar Tanzania - dolphins2Zanzibar Tanzania - dolphins

Evident ca nu am rata ocazia sa sarim in apa si sa ii privim cum trec pe sub noi. Un blue safari ce ne-a surprins extrem de placut inca din primele 30 de minute. Un video cu experienta gasiti aici.

Bariera de corali ne-a dezvaluit o lume subacvatica colorata, intensa si speciala. am facut snorkeling, am inotat printre bancuri de pesti multicolori si am admirat peisaje deosebite , in special o apa de un turcoaz special.

Zanzibar Tanzania - bariera de coraliZanzibar Tanzania - bariera de corali1Zanzibar Tanzania - bariera de corali2

Dupa cateva ore de rasfat langa Mnemba Island, ne-am intors pe mal sa ne continuam ziua spre faimoasa plaja Nungwi, nu inainte de a admira pescarii localnici ce isi aduceau la tarm prada.

Zanzibar Tanzania - mnembaZanzibar Tanzania - mnemba boatsZanzibar Tanzania - mnemba fishermen

La Nungwi am ajuns dupa aproximativ 1h cu masina si am inteles de ce era considerata alaturi de Paje (vezi impresii aici), cea mai frumoasa plaja de pe insula.

Zanzibar Tanzania - nungwi barZanzibar Tanzania - nungwi boatsZanzibar Tanzania - nungwi beach

Foarte multe din resorturile din Nungwi erau detinute de italieni si zona turistica era aproape exclusiv ocupata de europeni. Evident, masaii nu lipseau din peisaj 🙂

Zanzibar Tanzania - nungwi masaiZanzibar Tanzania - nungwi1

Realitatea este ca Zanzibar inseamna si oameni saraci care-si duc viata cu greu, care locuiesc in case din chirpici fara fereste. Ei mananca ce gasesc pe langa casa sau ce reusesc sa pescuiasca. In unele sate de pe insula, peste jumatate dintre sateni traiesc intr-o saracie lucie.

Zanzibar Tanzania - nungwi2Zanzibar Tanzania - nungwi3

Dar, insula lor este superba iar ei te primesc, si-ti ofera tot ce au mai bun pentru ca isi doresc sa o ducă mai bine, iat tu ca turist sa revii pentru ca reprezinti o sursa importanta de venit pentru comunitate.

Zanzibar Tanzania - nungwi sunset

Si ce facea Nungwi celebra era apusul ei unic in ocean pe care l-am admirat cu placere.

Zanzibar Tanzania - nungwi sunset1Zanzibar Tanzania - nungwi sunset3

Zanzibar Tanzania e o locatie aparte in care apa, nisipul si natura fac ca orice european sa aiba impresia ca traieste intr-un basm. Ancorarea la realitate o aduc preturile care sunt de  Europa de Vest pentru albi , cu berea ce incepe de la 3-4$ si mesele in care un fel principal variaza intre 8-12$/pers.